Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

40 dagen kalender

In veel gezinnen wordt een 40 dagen kalender gebruikt tijdens de periode voor Pasen. Om kinderen te betrekken bij het verhaal van het lijden en sterven van Jezus Christus volgt men dan een vorm die als kalender gebruikt kan worden en visueel voor kinderen is.

Kijk hier als u een boek zoekt voor de 40 dagen tijd.

Onderstaand een impressie van 40 dagen kalenders speciaal voor gezinnen of schoolklassen.

40-dagen kalender

LUV die eerder een adventskalender uitbracht komt nu met een 40 dagenkalender Op weg naar Pasen als ophangslinger. Het is een pakket waarin een gezin 40 dagen lang elke keer een kaart met elkaar leest en aan de slinger toevoegt. Het thema is veertig dagen voor Pasen.

Inhoud van het pakket:

* Cijferkaarten 1 t/m 40; full color bedrukt
* 1 voorbeeldkaart
* 40 knijpertjes mini
* 8 meter touw

Pak als gezin elke dag een kaart, lees hem en laat je inspireren om toe te leven naar de dag van de Opstanding.

40-dagen kalender Luv
€ 15,99
voorraad onbekend
40 dagen tijd Paasdankkalender

De 40 dagen tijd Paas dankkalender bestaat uit veertig kaartjes. Op de kaartjes staan herkenbare afbeeldingen uit het dagelijks leven waarvoor gedankt kan worden. Door elke dag als gezin of schoolklas een kaartje te bespreken en voor de kleine en grote dingen in het leven te danken, beleef je met elkaar al dankend de veertigdagentijd. Een bijzondere manier om toe te leven naar Pasen!

De dankkalender is ontwikkeld om met jonge kinderen toe te kunnen leven naar het Paasfeest. De veertigdagentijd is natuurlijk heel geschikt voor dit 'toeleven naar'. Het is een bijzondere periode waarin we worden uitgenodigd om opnieuw of meer met God bezig te zijn. Maar het is voor jonge kinderen – en misschien ook wel voor onszelf – soms een wat abstracte en lange periode. Door een dagelijkse, zichtbare handeling krijgen ook de allerkleinsten op deze manier iets mee van deze bijzondere tijd. De dankkalender is ook geschikt voor na de veertigdagentijd en Pasen. In veel gezinnen is het dankmomentje een vast onderdeel geworden van het gezinsleven.

Veertig dankkaartjes
Als je de dankkalender bestelt, krijg je veertig kaartjes in een opbergdoosje én een mini-schildersezel. Je kunt hier door een van je kinderen bijvoorbeeld een mooi dankschilderij op laten maken voor God.

40 dagen tijd Paasdankkalender Meel, Aisha
€ 17,50
voorraad onbekend
Weg naar golgotha posterpakket

De 40 dagen kalender 'De weg naar Golgotha' bevat prachtig materiaal om samen met kinderen toe te leven naar Pasen. Het is gemaakt door Anneke Kloosterman en Willemieke Klosterman-Coster.

De lijdenstijd is een tijd waarin we als vanouds stilstaan bij de Heere Jezus op Zijn weg naar Golgotha en overdenken wat Hij gedaan heeft. Dit boek is een eenvoudig hulpmiddel om daarbij te gebruiken in het gezin.'Op weg naar Golgotha' bevat voor iedere dag in de lijdenstijd een dagboekstukje met een bijbehorend Schriftgedeelte en gespreksvragen. Iedere week wordt ingezoomd op een ander aspect van de Persoon en het werk van de Heere Jezus.

Om de lijdensweg dicht bij kinderen te brengen, is er iedere dag ook een symbool dat centraal staat. Deze symbolen kunnen op een groot vel papier geplakt worden, waardoor er een weg ontstaat die uitkomt bij het kruis en het lege graf.

Bevat boek en bijbehorende poster

Weg naar golgotha posterpakket Kloosterman, Anneke
€ 15,95
voorraad onbekend
Weg naar beneden, aftel doe dagboek

Op weg naar beneden is een aftel doe dagboek van Anneke Meester. Ga met het hele gezin op weg naar Pasen! Je begint zes weken voor Pasen samen te knutselen, puzzels te maken, spelletjes te doen en te lezen.

Met opdrachten voor verschillende leeftijden, van de allerkleinsten tot jonge tieners. Duik terug in de tijd en zoek samen Jezus op, om te horen en zien wat er allemaal gebeurt. Zo leer je Hem kennen en ga je mee met Hem op reis, naar beneden langs de touwladder. En waar je dan uitkomt? Dat ontdek je vanzelf...

Hoe het werkt:

* In de doos krijg je een stoffen touwladder,
* stickers met schoentjes,
* een tafeldagboek en werkbladen.

Zoek een mooi moment op de dag uit om samen de tekst in het dagboek te lezen en de opdrachten te doen. Elke dag mag iemand een paar schoenen op de ladder plakken. Zo ga je dag voor dag met Jezus mee op weg naar Pasen.

Je begint zes weken voor Pasen, en daarna ga je nog een week door.

Weg naar beneden, aftel doe dagboek Meester-van Laar, Anneke
€ 39,90
voorraad onbekend