Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Het laatste woord

Titel : Het laatste woord
Auteur(s) : Teijlingen, Theo van
EAN : 5061446410551
Uitgever :
Prijs : € 14,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Het laatste woord
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Nieuwe CD van troubadour Theo van Teijlingen! Al bijna 40 jaar maakt hij liedjes, reist hij rond in zalen, zaaltjes, kerken, woonkamers en andere oorden waar mensen willen luisteren…

Troubadour Theo van Teijlingen heeft zijn nieuwe album “Het laatste Woord…” gevuld met een rijk gevuld repertoire van zijn liedjes. Op deze 4e CD is hij nog meer kwetsbaar, zo lijkt het. Liederen die terug gaan naar de kern, het laatste woord…de liefde.

Of het nu een nieuwe relatie is van een vriend na een scheiding, zijn eigen bruiloftslied, een lied over een gehandicapt kind, een observatie van onze schijnbaar grenzeloze maatschappij of een bermrouwmonument langs een provinciale weg… En toch klinkt er steeds naast de weemoed ook de hoop. En dat is een boodschap die Theo graag door wil geven aan mensen. Hoe je ook in het leven in het staat, dat de liefde uiteindelijk zal overwinnen, maar niet op een goedkope manier.

Twee liederen gaan over de 2e wereldoorlog, het lied van “de Moorsoldaten” en het prachtige, oorspronkelijk Jiddische lied, “Donnai”. Verder zijn alle teksten van eigen hand. Met deze Cd, waar niemand van de muzikanten ook maar iets mee zal verdienen, ondersteunt hij ook weer het werk van o.a. zijn zus, Els van Teijlingen, in Oeganda. Zij leidt een opvanghuis met kinderen die veelal HIV besmet zijn. In het lied “de dubbele rivier” bezingt hij zijn band met Afrika, de wijsheid die hij daarvan mee terug nam.

Hoewel het podiumgeluid van een optredende Theo voorop staat, is er ruim aandacht gegeven aan het muzikale karakter van deze Cd. Zijn oudste zoon Benjamin van Teijlingen ( singer-songwriter Jens Borgaard en Knifefight!, een punk-folk band uit Keulen) en Christoffer van Teijlingen ( Post-Punk en rock 'n rollband John Coffey) spelen mee op hun vaders album.

Ook een collega, Stoffel Biesterbosch speelt de piano en bas. En Theo zingt als bonustrack een duet met zijn vrouw die nooit op het podium te vinden is…

Een volle CD, die in eigen beheer wordt uitgegeven, door Stichting de Figurant te Goes. Een stichting die Theo zelf oprichtte met een paar vrienden om er goede doelen mee te dienen. Een initiatief wat laat zien dat kleine druppels inderdaad een stroompje kunnen worden, dat we het verschil mogen en kunnen maken in deze wereld.

Theo van Teijlingen is docent levensbeschouwing op het CIOS te Goes en daarnaast werkzaam als troubadour, zanger en voorganger vanuit de bovengenoemde stichting. Jos Brink noemde hem destijds in een tv interview een 'zingende dominee', omdat Theo steevast als hij een kerkdienst leidt, zijn gitaar meeneemt en liederen ten gehore brengt. Dat zijn wortels in het geloof liggen, is duidelijk, maar het is steeds op een open en liefde zoekende manier en soms ook kritisch: zichzelf en de wereld een spiegel voorhoudende.

Maar liefst 16 liederen en twee instrumentaaltjes…het laatste woord is er nog niet over gezegd. Theo van Teijlingen toont hier dat de troubadour iemand van alle tijden is: liederen ter inspiratie, bemoediging en “lering en de vermaak…!” voor wie maar horen wil…

Productspecificaties
EAN : 5061446410551
Auteur(s) : Teijlingen, Theo van
Verschenen : November 2014
Conditie : Nieuw
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht