Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Mijn eerste bijbel

Titel : Mijn eerste bijbel
Auteur(s) :
EAN : 9781405400916
Uitgever : Rebo Productions
Prijs : € 9,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Mijn eerste bijbel
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

De prachtige illustraties en de eenvoudige maar levendige vertelstijl laten jonge kinderen op een innemende manier kennismaken met de bijbel.

De verhaalstijl is beschrijvend en eigentijds. De vertellingen variëren sterk in lengte: twee tot tien pagina's. De schrijvers blijven dicht bij de originele bijbeltekst. Moeilijke begrippen worden in de tekst zelf uitgelegd op een manier die goed past bij de vlotte verhaalstijl. Voorbeeld: 'mirre' is 'geurige zalf'. De vertellingen hebben een realistisch karakter.

Visie auteur
Deze kinderbijbel is bedoeld als een kennismaking met de bijbel. De verhalen worden naverteld met een minimum aan uitleg. Boodschappen en betekenissen voor deze tijd mag de lezer zelf uit de tekst afleiden. De kern van de verhalen is steeds: vertrouw op God en Hij zal overal voor zorgen. Mensen zijn niet volmaakt, maar ze kunnen altijd spijt betuigen en dank brengen aan God.
God is de Schepper van hemel en aarde. Jezus is zijn Zoon. De kruisiging van Jezus wordt vrij uitvoerig maar op een sobere manier verteld.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
De verhaalstijl sluit aan bij de belevingswereld van kinderen tot ongeveer tien jaar. Voor jongere kinderen is de tekst soms wat moeilijk en vraagt enige uitleg van ouders/opvoeders.
De illustraties zijn aansprekend voor kinderen tot ongeveer acht jaar. Zelf lezen vanaf zeven jaar.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 30 verhalen
Nieuwe Testament: 35 verhalen
De bijbelgedeelten worden vermeld bij de inhoudsopgave en bij de verhalen.

Alle bekende verhalen zijn opgenomen. Via de profeet Jesaja en het toekomstvisioen van de profeet Micha worden de lezers het Nieuwe Testament binnengeleid. Ook een aantal wrede verhalen wordt verteld zoals de tiende plaag in Egypte en de dood van de bakker bij Jozef.
De kinderbijbel eindigt met de komst van de Heilige Geest die het begin van de christelijke Kerk inluidt.

Illustraties
Bij elk verhaal staan realistische, kleurrijke en gedetailleerde illustraties over een halve pagina. De illustraties zijn vriendelijk van karakter. De uitdrukking van personen wordt eenvoudig maar typerend weergegeven wat voor aansprekende illustraties zorgt.
De randen van alle pagina's bestaan uit kleine blokjes illustratie waardoor deze kinderbijbel een vrolijke uitstraling heeft.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school
Geschikt om thuis, in kinderkerk of (zondags)school voor te lezen en de illustraties samen te bekijken. Sommige vertellingen zijn vrij uitgebreid en moeten worden gesplitst in kortere gedeelten.

Uitvoering
Deze kinderbijbel heeft een gouden rug en een goudkleurig lint om de bijbel dicht te strikken.


TIPS VOOR DE KEUZE VAN EEN KINDERBIJBEL:

Een kinderbijbel kiezen

1. Hoe vind ik een geschikte kinderbijbel?
Een kinderbijbel kiezen is niet eenvoudig. Het aanbod is groot. Een kinderbijbel moet passen bij een bepaalde doelgroep maar moet ook aansluiten bij de geloofsovertuiging.

Stel uzelf vooraf de centrale vraag: Voor wie en waarom zoek ik een kinderbijbel? Let daarbij op:
* Wil ik de kinderbijbel zelf gebruiken of weggeven?
* Wil ik de kinderbijbel voorlezen of is deze bedoeld om door kind of tiener zelf te lezen?
* Wil ik een uitgebreide kinderbijbel of een uitgave met alleen de kernverhalen uit de Bijbel?
* Wil ik de kinderbijbel gebruiken in mijn gezin of in kinder- en jeugdwerk?
* Is het een eerste kinderbijbel of een extra kinderbijbel bij de al aanwezige uitgaven in het gezin?
TIPS: Ga eventueel naar een bibliotheek om een kinderbijbel te lenen of informeer bij andere ouders (bijv. op school of in de kerk) wat hun ervaringen zijn.

2. Op welke aspecten kan ik letten bij een kinderbijbel?
Verhaalstijl
* uitvoerig of beknopt;
* korte of langere zinnen;
* wel of geen uitleg bij moeilijke woorden, begrippen, bedoeling van het verhaal;
* algemene, wel/niet eigentijdse of populaire woordkeus.

De auteur moet in de vertelling recht doen aan de bijbeltekst. Dat maakt de verhaalstijl van kinderbijbels anders dan van jeugdboeken. Veel kinderbijbels sluiten aan bij het huidige onderwijs: korte, aansprekende tekst en aandacht voor illustraties. Kijk of de verhaalstijl bij u past; dat maakt het voorlezen tot een plezierig moment voor de kinderen en voor u.

Theologische visie van de auteur
U kunt bij auteurs globaal twee werkwijzen onderscheiden:
* de auteur blijft in de vertelling dicht bij de oorspronkelijke bijbeltekst;
* de auteur wil de boodschap of bedoeling van het bijbelverhaal duidelijk maken en voegt eigen uitleg en interpretatie toe.
TIP: De theologische visie komt u op het spoor door bijv. een aantal kernverhalen te lezen zoals het scheppingsverhaal, Abrahams offer van Izaäk, de geboorte van Jezus, het Paasverhaal en wonderverhalen.

Aansluiting bij de leeftijd
Of een kinderbijbel aansluit bij de leeftijd van het kind hangt af van zijn of haar ontwikkeling en belangstelling. Deze aspecten veranderen met het opgroeien, waardoor het goed is om een kinderbijbel mee te laten groeien met de leeftijd.

0-5 jaar
De beleving staat centraal. Fantasie en werkelijkheid lopen in elkaar over. Peuterbijbels en kleuterbijbels vertellen korte verhalen over God die van je houdt en voor je zorgt. Illustraties zijn heel belangrijk.

5-8 jaar
De beleving is belangrijk. De kinderbijbels voor deze leeftijd vertellen de verhalen met extra aandacht voor de leefsituatie, gedachten en gevoelens van de bijbelse personen. Illustraties zijn ook belangrijk.

8–12 jaar
Kinderen willen steeds meer weten en vinden persoonlijke opvattingen belangrijk. Ze zijn geïnteresseerd in achtergrondinformatie. Het is prettig om kinderbijbels af te wisselen zodat kinderen de verhalen eens op een andere manier horen.

Tieners en jongeren
Jongerenbijbels volgen meestal de oorspronkelijke bijbeltekst in een eenvoudige vertelling. Ook volwassenen kunnen deze uitgaven goed gebruiken. Jongerenbijbels zijn vaak extra uitgebreid met illustraties of foto's, een verklarende woordenlijst en uitleg bij de bijbelteksten. Soms zullen ouders/opvoeders ook met de jongeren in gesprek moeten gaan om hun vragen te beantwoorden.

Illustraties
Illustraties in kinderbijbels hebben verschillende functies:
* een aantrekkelijk plaatje bij het verhaal;
* een toevoeging aan het verhaal om de sfeer uit te beelden;
* de basis van het verhaal. De tekst steunt op de illustratie die een verhaal op zich vormt.

Kinderen ervaren illustraties anders dan volwassenen. Kinderen worden vaak geboeid door eenvoudige tekeningen met duidelijke gezichtsuitdrukkingen. Aansprekende illustraties en een geschikte verhaalstijl of visie gaan echter niet altijd samen.

Productspecificaties
EAN : 9781405400916
Taal : English
Onderwerp : Religie en kinderbijbels (< 12 jaar)
Uitgever : Rebo Productions
Verschenen : November 2021
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 198 x 162 x 34 mm
Gewicht : 872 gram
Velden met een * zijn verplicht