Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

God doet recht

Titel : God doet recht
Auteur(s) : Beek, A. van de
EAN : 9789021141800
Uitgever : VBK Media
Prijs : € 41,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
God doet recht

eschatologie als christologie spreken over God 2.1

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

In deze grensverleggende studie onderzoekt theoloog A. van de Beek wat het denken over het einde betekent voor mensen in onze tijd en cultuur. Is het klassieke christelijke denken strijdig met de moderne fysica, of eerder met onze ervaring?

Het denken over het einde van de wereld heeft mensen telkens weer verleid tot uitgebreide fantasieën. Scenario's over de afloop van de geschiedenis en visioenen over een hemels paradijs en helse martelingen hebben de zinnen geprikkeld.

Zulke beschrijvingen zult u in dit boek niet aantreffen. Hier wordt de beslissing over de wereld samengevat in een enkele zin: God doet recht. Het verrassende van dit boek is dat het oordeel al gekomen is, want eschatologie is christologie. Het koninkrijk van God is het koninkrijk van de koning met de doornenkroon.

In dit boek gaat de auteur uitvoerig in op problemen die mensen kunnen hebben met de voorstelbaarheid van een ingrijpen van God en met verrijzenis van het lichaam. Hij betoogt dat de moderne fysica het eerder gemakkelijker maakt om zich dat voor te stellen dan moeilijker. De eigenlijke problemen komen veel meer voort uit onze eigen ervaring: waar zien we iets van Gods handelen?

Dr. A. van de Beek is hoogleraar symboliek aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en bijzonder hoogleraar systematische theologie aan de universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika).

Productspecificaties
EAN : 9789021141800
Auteur(s) : Beek, A. van de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : VBK Media
Verschenen : Juni 2008
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 444
Afmetingen : 240 x 160 x 40 mm
Gewicht : 790 gram
Velden met een * zijn verplicht