Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Gedonder in de sociale

Titel : Gedonder in de sociale
Auteur(s) : Bak, Peter
EAN : 9789021143453
Uitgever :
Prijs : € 27,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Gedonder in de sociale
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

In Gedonder in de sociale vertelt historicus Peter Bak het vaak turbulente verhaal van de faculteit sociale wetenschappen van de Vrije Universiteit.

De faculteit zag het licht in 1963 en werd na de studentenopstand in Parijs meegevoerd in de revolutionaire maalstroom die de Nederlandse universiteiten tot midden jaren zeventig in beroering zou brengen.

In het bezuinigingsgeweld van de jaren tachtig legde de studierichting sociologie het loodje. Politicologie scheerde in 1990 langs de rand van de afgrond. De jaren negentig markeerden de onstuitbare opkomst van twee vrije, interdisciplinaire studierichtingen, eerst cultuur, organisatie en management, later beleid, communicatie en organisatie.

In het nieuwe millennium ontwikkelde de faculteit zich tot een centrum van hooggewaardeerd onderzoek, maar de kredietcrisis maakte na 2008 een einde aan deze weelde. Meer doen met minder, luidde de nieuwe missie van de faculteit.

Dr. Peter Bak is historicus, schrijver en redacteur. Hij publiceerde o.a. Een 'meneer' van een krant. Trouw en Bruins Slot 1943-1968, een biografie van W.F. de Gaay Fortman en een roman
Het spoor van meneer Mertens. Zie www.bakschrijft.nl.

Productspecificaties
EAN : 9789021143453
Auteur(s) : Bak, Peter
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geschiedenis
Verschenen : Juli 2013
Uitvoering : Ingenaaid
Conditie : Nieuw
Pagina's : 384
Velden met een * zijn verplicht