Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Papageno & Papagena

Titel : Papageno & Papagena
Auteur(s) : Berk, Tjeu van den
EAN : 9789021143958
Uitgever : Meinema, Uitgeverij
Prijs : € 22,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Papageno & Papagena

het mercuriale vogelpaar in Die Zauberflöte

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Papageno en Papagena, de vogelvanger en zijn vrouwtje uit Mozarts opera Die Zauberflöte' worden door de meeste regisseurs als potsierlijke types neergezet.

Volgens Tjeu van den Berk vormen ze eigenlijk de dubbele hoeksteen van de opera.In de afgelopen decennia is duidelijk geworden dat vrijmetselaar Mozart met 'Die Zauberflöte' een alchemistische allegorie schreef.

Papageno en Papagena zijn in dit verhaal de mercuriale Tweeling, de kwikzilverige, androgyne Mercurius, die Tamino en Pamina begeleidt en 'koppelt' op hun tocht van duisternis naar licht. Van den Berk heeft al eerder een belangwekkende bijdrage geleverd aan de ontsluiering van deze opera in zijn boek 'Die Zauberflöte. Een alchemistische allegorie'. Dit keer gaat hij, met als achtergrond de gehele opera, specifiek in op beide 'vreemde vogels'. Hij verwerkt daarin nieuw onderzoeksmateriaal betreffende het libretto, de librettisten en de plaats van de vrijmetselarij in het Wenen van Mozart.

Dr. Tjeu van den Berk werkte aan de Katholieke Universiteiten te Amsterdam en Utrecht. Eerder verschenen 'Die Zauberflöte' (5e druk), 'Mystagogie' (5e druk),'Het mysterie van de hersenstam'(5e druk),'Het Numineuze'(2e druk),'Op de bodem van de ziel', 'Eigenzinnig kunstzinnig' en 'In de ban van Jung'.

Productspecificaties
EAN : 9789021143958
Auteur(s) : Berk, Tjeu van den
Taal : Nederlands
Onderwerp : Muziek klassiek
Uitgever : Meinema, Uitgeverij
Verschenen : Maart 2017
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 288
Afmetingen : 215 x 134 x 25 mm
Gewicht : 397 gram
Velden met een * zijn verplicht