Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De Bijbel - Literaire editie NBV21

Titel : De Bijbel - Literaire editie NBV21
Auteur(s) : NBV21
EAN : 9789021428758
Uitgever : Querido
Prijs : € 45,-
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De Bijbel - Literaire editie NBV21
(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

De NBV21 is nu volop leverbaar in een literaire editie van de Nieuwe Bijbel van 2021. Daarmee wordt het de literaire Bijbel van de Nieuwe Bijbelvertaling 2021 genoemd. Deze editie heeft inleidingen op elk Bijbelboek en een bladspiegel met één kolom. De leeservaring is daarmee als die van een gewoon boek.

De Bijbel is veruit het belangrijkste boek in de westerse cultuurgeschiedenis. De NBV21, de nieuwe Bijbel, is gemaakt door het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Tientallen deskundigen hebben er vele jaren aan gewerkt. Deze vertaling voldoet dan ook aan alle nieuwe inzichten en recente ontdekkingen: het is voluit de Bijbel van de eenentwintigste eeuw.

De nieuwe Bijbelvertaling verschijnt in diverse kerkelijke edities, maar de literaire uitgave van Querido Facto is anders. Zo is het een editie die alle Bijbelboeken bevat die door joden, protestanten, katholieken én lutheranen als gezaghebbend worden beschouwd. Het literaire karakter van het Oude en Nieuwe Testament wordt benadrukt, doordat de tekst, anders dan in de meeste Bijbeluitgaven, in één brede kolom is opgemaakt. In deze uitgave zijn de 66 Canonieke boeken opgenomen en de 11 Deuterocanonieke boeken.

De Querido Facto-editie bevat een verklarende woordenlijst en diverse inleidingen die de lezer helpen om de weg te vinden in de historische achtergronden van de Bijbel. De inleidingen zijn geschreven door belangrijke oudhistorici en Bijbelwetenschappers van Nederland en Vlaanderen.

De literaire editie mag niet ontbreken in de boekenkast van echte lezers – en voor iedereen die geïnteresseerd is in religie- en cultuurgeschiedenis.

In de literaire Bijbel NBV21 staat de tekst dus in één kolom waardoor de leeservaring aansluit bij die van een roman. De literaire Bijbel heeft inleidingen bij alle Bijbelboeken uit het Oude en Nieuwe Testament, inclusief de Deuterocanonieke of Apocriefe boeken, waardoor de lezer een startpunt krijgt om het Bijbelboek te kunnen volgen in de context van de tijd waarin de Bijbel geschreven is.

De nummering van de tekst in deze fraai verzorgde uitgave is terug te vinden in de koptekst van de pagina's. Tevens zijn de tekstnummers in een kleiner font in de tekst opgenomen.

De Bijbel literaire editie NBV 2021 heeft bovendien een lijst: "Waar kan ik lezen over..."

KLIK HIER voor de andere uitgaven van de NBV 21

NB: De literaire Bijbel editie van de NBV21 wordt bij aankoop gratis thuisbezorgd in Nederland.

U kunt de Literaire editie van de NBV21 eenvoudig bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of inzien bij één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Productspecificaties
EAN : 9789021428758
Auteur(s) : NBV21
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbels
Uitgever : Querido
Jaar van uitgave : 2021
Verschenen : Oktober 2021
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 2400
Afmetingen : 221 x 146 x 61 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht