Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De laatste dagen

Titel : De laatste dagen
Auteur(s) : Rosenberg, Joel C.
EAN : 9789023915331
Uitgever : Mozaiek
Prijs : € 9,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De laatste dagen
(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Joel Rosenberg schreef 5 bloedstollende, internationale thrillers over de wereld aan de vooravond van de Apocalyps. Terroristische aanslagen, de bouw van de Derde Tempel in Jeruzalem, kernwapens in Rusland en Iran, bloedbaden in Irak en de Verenigde Staten leiden tot grote mondiale spanningen.

De Amerikaanse veiligheidsadviseur Jon Bennett en zijn collega Erin McCoy gaan samen de strijd aan. Is het einde van de geschiedenis nabij? Welke rol spelen eeuwenoude bijbelse profetieën?

Osama bin Laden is dood. Saddams regime is omver geworpen. Bagdad is een ruïne.
Nu zijn alle ogen gericht op Jon Bennet en Erin McCoy, twee adviseurs van de Amerikaanse overheid, die naar het Midden-Oosten reizen om een historisch Arabisch-Israëlisch vredesverdrag af te sluiten en de nieuwe visie van de Amerikaanse president op vrijheid en democratie te verspreiden.
Maar in het verborgene liggen mannen op de loer, bedacht op het kwade. Voor hen gaat het vredesverdrag lijnrecht tegen al hun principes in. Het ene na het andere angstwekkende plan komt aan het licht: een Iraans complot om zelfmoordaanslagen te laten plegen in Amerika,
een terroristisch complot om de minister-president van Israël te vermoorden en een Joods complot om de Rotskoepel op te blazen.

Jon en Erin krijgen te maken met een strijd om Jeruzalem en het Heilige land, en een Iraaks plan om een tweede Babylon te stichten; ze vragen ze zich af: Zijn dit de tekenen van de laatste dagen voor de terugkeer van Christus?

Fragment:
Wat had dit allemaal te betekenen? Was dit het idee van één man of een grote samenzwering? Werkten de gewapende mannen die op hen af kwamen stormen voor Arafat of voor zijn vijanden? Moesten ze hen vertrouwen, of moesten ze hen neerschieten?
Bennett ging er vanuit dat ze aan zijn kant stonden, maar hij vergiste zich.
Toen ze op dertig meter afstand waren, begonnen ze te schieten. Het glas van de kogelwerende limousine kraakte maar brak niet. De ramen en portieren werden belaagd door een regen van kogels maar ze hielden stand.
'McCoy, achter je!' riep Bennett.
McCoy en Mancuso draaiden zich razendsnel om en beantwoordden het vuur. Acht à tien mannen vielen direct neer. Mancuso's team schakelde er nog tien uit en verspreidde zich toen om de omgeving te controleren op eventuele handlangers.
(…)
Plotseling hoorde hij de schoten om zich heen niet meer. 'Het probleem met jullie, Amerikanen, is dat jullie niet geloven in het kwaad,' had de voormalig Mossad agent in de zomer van 1990, vlak voordat Irak Koeweit inviel, tegen Deek Black gezegd. 'Jullie van de CIA en de FBI, en zeker de jongens van Buitenlandse Zaken, zijn niet voldoende voorbereid op vreselijke rampzalige gebeurtenissen omdat ze niet echt geloven in de aanwezigheid van het kwaad; een slechte, duistere en misdadige, bovennatuurlijke dimensie die mensen aanzet tot onvoorstelbare daden.'

De pers over Joel Rosenberg:
'Rosenberg steekt boven het gemiddelde uit.' – Nederlands Dagblad
'Actualiteit en fictie komen in dit boek angstvallig samen. Is het allemaal waar wat Rosenberg schrijft? Zal de wereldgeschiedenis zich zo ontvouwen? Geen idee. Wat ik wel weet, is dat deze thriller adembenemend goed en spannend is. Wauw, wat een boek!' – Eva

Joel C. Rosenberg werkte als veiligheidsadviseur en communicatiestrateeg voor 5teve Forbes en de Israëlische premier Benjamin Nethanyahu. De Twaalfde Imam is zijn zesde thriller.

Productspecificaties
EAN : 9789023915331
Auteur(s) : Rosenberg, Joel C.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Thriller
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Maart 2012
Uitvoering : E-boek
Conditie : Nieuw
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht