Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Op de huid

Titel : Op de huid
Auteur(s) : Verweerd, Joke
EAN : 9789023917885
Uitgever : Mozaiek
Prijs : € 9,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Op de huid
(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Renske treft Peer, haar geliefde, dood aan op de trap naar de keuken van Parmentier, het restaurant waar beiden werken.

Kroeze onderzoekt de zaak – het restaurant begint na Peers dood ook minder goed te lopen. Renske solliciteert op een vacature in het vakblad in Spank – de omgeving waar ze op vakantie ging met haar ouders, en waar ze met haar vader droomde over kasteelkamers waar het rustig, geborgen en goed toeven is.

Omdat ze in bezit is van alle benodigde papieren heeft zij de baan snel binnen. Ze krijgt de leiding bij Groot en Klein Mangelhout, alwaar ze verantwoordelijk is voor de opzet van een zorghotel – en de dagelijkse gang van zaken in het restaurant. Renske beschikt over tact, en weet ook restaurantmedewerker Wijnand (die een Van Weerselo is, de familie die al heel lang het landgoed Mangelhout in bezit heeft) te motiveren. Dat spreekt niet vanzelf door de niet altijd even goede familieverhoudingen van de Van Weerselo's.

Ondertussen blijft Kroeze de zaak Peer vasthoudend onderzoeken en volgen. Renske is gesloten over de gebeurtenissen in haar nieuwe werkomgeving; als Kroeze op de stoep staat van Klein Mangelhout kan Renske er echter niet meer omheen. De confrontatie met de werkelijkheid van Peer – komt langzaam onder haar huid vandaan. Ze moet accepteren dat de beperkte liefkozingen soms van zijn kant niet te maken gehad hebben met haar, maar met de dubbelrol die hij speelde. In Kortrijk zit Rosalie, zijn vrouw, met hun zoon Peerke, en bovendien is er sprake van een samenwerking die met wit zakendoen niets te maken heeft. Na de begrafenis van Peer neemt Rosalie via e-mail contact op met Renske. Uiteindelijk leidt dat ertoe dat rond de opening van Groot Mangelhout de pc uit Renskes huisje wordt ontvreemd – en ook dat Kroeze de grote vangst kan doen door het criminele zaakje op te rollen.

Productspecificaties
EAN : 9789023917885
Auteur(s) : Verweerd, Joke
Taal : Nederlands
Onderwerp : Verhalenbundels
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Maart 2012
Uitvoering : E-boek
Conditie : Nieuw
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht