Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Kate

Titel : Kate
Auteur(s) : Kraijo, Kate
EAN : 9789023920151
Uitgever : Mozaiek
Prijs : € 9,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Kate
(1 beoordeling)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

De jonge Kate O'Doherty woont met haar ouders en broers in een eenvoudig pachtershuisje op een groene heuvel in het westen van Ierland.

Haar vader werkt voor een rijke, Engelse landheer, die zijn pachters zo weinig betaalt dat ze er niet van kunnen leven. Op een morgen mishandelt Kate's vader in een dronken bui haar moeder, die in verwachting is. Dat is het einde van Kate's jeugd. In een door honger en ziekte geteisterd land moet ze keuzes maken die zelfs voor volwassenen onmogelijk zijn. Bloedmooie jeugdroman over een meisje dat probeert te overleven onder erbarmelijke omstandigheden.

Ineke Kraijo (1974) is juriste. Ze schreef columns en vervolgverhalen voor het weekblad Vriendin. In 2009 is verscheen De verdwenen soapster, een detective voor tieners. Uit een recensie: 'De verdwenen soapster (…) leest als een trein!' Ze houdt regelmatig lezingen voor scholen.

Productspecificaties
EAN : 9789023920151
Auteur(s) : Kraijo, Kate
Taal : Nederlands
Onderwerp : Fictie 10 12 jaar
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Mei 2012
Uitvoering : E-boek
Conditie : Nieuw
Pagina's : 336
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht
Prachtig en hartverscheurend
Recensie door: Jeanette Rodenburg

Verhaal over een jong meisje dat in Ierland woont rond 1845. Kate leeft samen met haar ouders en broers in een klein huisje. Het pachtgeld, dat aan de Engelse landheer moet worden betaald, is hoog. De moeder van Kate krijgt een zoontje dat veel te vroeg wordt geboren. Het jongetje overlijdt. Haar moeder wordt ziek in het kraambed, haar vader is wanhopig, de aardappeloogst mislukt en de honger wordt steeds erger. Wordt moeder beter? Kan vader voldoende verdienen om de pacht te blijven betalen? Of moeten Kate en haar broers Conner, Pat en Michael op straat leven? Het boek getuigt van moed, van zorg voor elkaar en van doorzettingsvermogen. Het boek ademt de sfeer die ik ook tegenkwam in de boeken van Ann Moore (Grace O'Malley). 'Kate' is een jeugdroman, maar zeker ook een aanrader voor volwassenen.