Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Toen je nog huppelde

Titel : Toen je nog huppelde
Auteur(s) : Witvliet, Marianne
EAN : 9789023920236
Uitgever : Mozaiek
Prijs : € 9,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Toen je nog huppelde
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Zimmi raakt op een zonnige zomerdag, onder een hemel vol zwaluwen, in coma. Sindsdien is zij er nog wel, maar ook weer niet.

Het tengere meisjeslijf is een hermetisch gesloten kluis waarin alle kostbaarheden achter een niet te ontcijferen slot zijn opgesloten.

Haar moeder Meg en haar vader Jorrit verstaan ten slotte ook elkaars taal niet meer sinds hun leven alleen nog om Zimmi draait. Meg maakt een vogelreis naar Mecklenburg, het gebied waar ze Jorrit leerde kennen. Terwijl ze daar verhalen verzamelt voor Zimmi en bij stukjes en beetjes haar liefde terugvindt, leert ze Zimmi los te laten.

Marianne Witvliet werd op 26 december 1951 in Rotterdam geboren. Marianne Witvliet volgde de opleiding Maatschappelijke Gezondsheidszorg. Sinds 1998 werkt Marianne Witvliet als redacteur wonen/culinair bij het Reformatorisch Dagblad. Haar aquarellen zijn op diverse exposities tentoongesteld, o.a. in restaurant Het Capitool, Kasteel Coevorden en Castle van Coevorden in Canada. Verder illustreerde Marianne Witvliet pastorale kinderboekjes, zoals Mijn opa is gestorven, De stoel van Peter is leeg en Hij leert je bidden. Ook schreef Marianne Witvliet een verhaal voor een kerstbundel Achter de horizon. Haar eerste boek is Schetsen van Anne (1993). Dit boek is een bundeling van haar columns die onder gelijknamige titel verschenen in het Reformatorisch Dagblad. Haar tweede boek Verboden voor vogelverschrikkers is geschreven voor kinderen van ongeveer 10 jaar en is een origineel, actueel en leerzaam boek. In 1999 was ze één van de vier genomineerden voor de kinderboekenprijs 'Het Hoogste Woord'. Verboden voor vogelverschrikkers werd geprezen vanwege haar humor en originaliteit. In 2000 schreef ze het boekje Ademloos, dat op dezelfde wijze is samengesteld: Ademloos bevat veel tekeningen en de tekst beschrijft de gebeurtenissen in het leven van een meisje dat astma heeft. Ademloos is tot stand gekomen in samenwerking met de Werkgroep Christelijke Kinderboeken, en wordt (door uitgeverij Brockhaus) in het Duits vertaald en uitgegeven. Ademloos is bekroond met de kinderboekenprijs 'Het Hoogste Woord'. Auteurs die haar inspireren zijn o.a. Paul Biegel, Joke van Leeuwen, Roald Dahl en Annie M.G. Schmidt. De natuur blijft haar grootste inspiratiebron. 'De schepping blijft altijd verwonderen', aldus Marianne Witvliet.

Productspecificaties
EAN : 9789023920236
Auteur(s) : Witvliet, Marianne
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Juni 2012
Uitvoering : E-boek
Conditie : Nieuw
Pagina's : 198
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht