Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Verzameld werk / deel 1 1856-1878

Titel : Verzameld werk / deel 1 1856-1878
Auteur(s) : Gunning Jr., J.H.
EAN : 9789023921127
Uitgever : Boekencentrum
Prijs : € 62,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Verzameld werk / deel 1 1856-1878
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

De predikant en theoloog J.H.Gunning Jr. (1829-1905) schreef talrijke boeken en artikelen die een belangrijke plaats innemen in ons negentiende-eeuwse culturele en wetenschappelijke erfgoed en die nog steeds relevant zijn voor de huidige vraagstukken van christelijk geloof en moderne cultuur.

In de periode 2012-2015 verschijnt de driedelige heruitgave van zijn werk, die een representatieve keuze bevat uit zijn geschriften.

De eerste twee delen, die chronologisch van opzet zijn, volgen Gunnings theologische ontwikkeling op het snijvlak van kerk en theologie, en zijn reactie op tijdgenoten zoals Groen van Prinsterer, Kuyper en Bavinck. Deel drie presenteert de werken waarin hij in gesprek gaat met denkers als Calvijn, Spinoza en Goethe.

Gunnings rijke oeuvre kan gemeenteleden, predikanten en academische theologen inspireren om in gemeenschap met de traditie van de eeuwen antwoorden te zoeken op actuele uitdagingen. Gunning confronteert teksten uit het verleden bewust met de vooronderstellingen van de eigen tijd. Hij verzet zich tegen een onkritisch traditionalisme, maar weert zich tegelijkertijd tegen de opvatting dat alle uitspraken over God slechts menselijke constructies zijn: geloofservaring wordt altijd gewekt door openbaring. Christus is de waarheid, maar dat sluit kritische vragen niet uit. 'Gunning behoorde aan alle christelijke eeuwen toe', vatte theoloog Noordmans zijn betekenis krachtig samen.

De heruitgave van Gunnings werk komt tot stand in samenwerking met de Stichting Heruitgave Oudere Ethische Theologie en wordt bezorgd door Gunningspecialist dr. Leo Mietus. Als introductie op het Verzameld werk verscheen in 2010 het boekje Goed van God denken met zes meditatieve teksten die niet in het Verzameld werk worden opgenomen en die een toegankelijke introductie vormen op Gunnings oeuvre

Productspecificaties
EAN : 9789023921127
Auteur(s) : Gunning Jr., J.H.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : Oktober 2012
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 656
Afmetingen : 249 x 170 x 44 mm
Gewicht : 128 gram
Velden met een * zijn verplicht