Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Aard van de theologie

Titel : Aard van de theologie
Auteur(s) : Ruler
EAN : 9789023921462
Uitgever : VBK Media
Prijs : € 62,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Aard van de theologie
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Arnold Albert van Ruler (1908-1970) behoorde tot de meest invloedrijke protestantse Nederlandse theologen van de vorige eeuw.

Vaak wordt zijn naam in één adem genoemd met die van K.H. Miskotte en O. Noordmans. In tegenstelling tot die van de laatste twee was de schriftelijke nalatenschap van Van Ruler echter nog nooit grondig ontsloten. Het idee om daar verandering in te brengen door te streven naar een nieuwe, wetenschappelijk verantwoorde editie van zijn verzameld werk dateert van rond de eeuwwisseling, en circuleerde sindsdien enkele jaren onder protestantse theologen.

Een in opdracht van het Theologisch Wetenschappelijk Instituut uitgevoerd vooronderzoek maakte duidelijk dat het een echte mega-operatie zou gaan worden, maar dat deze wel zeer de moeite waard was. Er lag immers nog enorm veel onuitgegeven en nauwelijks verkend materiaal in het Van Ruler-archief te Utrecht! Andere teksten waren wel ooit gepubliceerd, maar niet eenvoudig meer terug te vinden.

Daarom werd in het voorjaar van 2005 de beslissing genomen om dit omvangrijke project inderdaad ter hand te nemen. Niet alles wat Van Ruler ooit geschreven heeft kan in deze nieuwe editie meegenomen worden, maar de bedoeling is toch wel dat al met al ettelijke duizenden bladzijden tekst verspreid over een aantal forse banden zullen gaan verschijnen. De teksten worden per thema chronologisch geordend, zodat duidelijk kan worden welke manier Van Rulers denken over allerlei onderwerpen zich door de jaren heen ontwikkeld heeft.

Productspecificaties
EAN : 9789023921462
Auteur(s) : Ruler
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Reeks : Verzameld werk (1)
Uitgever : VBK Media
Verschenen : November 2016
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 550
Afmetingen : 246 x 168 x 35 mm
Gewicht : 982 gram
Velden met een * zijn verplicht