Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

1 Korinti?rs / druk 1

Titel : 1 Korinti?rs / druk 1
Auteur(s) : Wolf, Jan van der
EAN : 9789023923190
Uitgever : VBK Media
Prijs : € 11,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
1 Korinti?rs / druk 1

liefde leren leven!

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Paulus, apostel in de vroege christelijke kerk, schreef deze brief aan de gemeente te Korinte, vermoedelijk in het jaar 54 na Christus.

Vier jaar eerder had hij anderhalf jaar in deze handels- en havenstad gewoond en gewerkt. In die periode was er een christelijke gemeente gegroeid. Zoals de stad zelf, zo gaf ook de gemeente een multicultureel en sociaal zeer uiteenlopend beeld te zien. Grieken, Joden, Romeinen, rijk en arm, slaven en vrijen, etcetera. In Paulus' afwezigheid waren er geleidelijk spanningen, conflicten en stevige meningsverschillen ontstaan. De apostel Paulus stelt hier orde op zaken in rol als pastor.

Onder de onderwerpen die aan de orde komen zijn praktische, morele en geloofskwesties als seksualiteit, huwelijk, onderlinge verhoudingen, avondmaal, groepsvorming, ruzies, tot en met de betekenis van de opstanding. Maar altijd gaat het om de praktijk van hun relaties: onderling, met andersdenkenden, in het huwelijk, tussen mannen en vrouwen, met de wereld om hen heen en uiteraard hun (geloofs)relatie met God. Een achttal gedeelten uit deze brief wordt in dit boek toegelicht voor persoonlijke meditatie en gezamenlijke bijbelstudie. Als een uitnodiging om in onze dagelijkse levenspraktijk de liefde en genade van God gestalte te laten krijgen, zowel als gemeente als ook persoonlijk.

Drs. J.L. van der Wolf is theoloog en contextueel pastor. Hij is als directeur verbonden geweest aan de huidige Christelijke hogeschool De Wittenberg. Hij werkte tot voor kort als docent (pastoraat en ethiek) en als studentenpastor aan de Christelijke Hogeschool Ede. Momenteel is hij verbonden aan een diaconaal woonproject van Stichting Timon in Amsterdam-Centrum. Daarnaast is hij als pastor werkzaam in een groepspraktijk voor onder andere contextuele hulpverlening.

118 pagina's

Leesfragment

Recensies
De auteur, theoloog en contextueel pastor, bespreekt een aantal gedeelten uit de eerste brief van Paulus aan de Korintiers, bedoeld voor zowel persoonlijk gebruik als om in bijbelgroepen te behandelen. Het is een handreiking voor luisterend leven met een open oor voor wat God de lezer te zeggen heeft. Vandaar dat er meditatieve momenten zijn die, samen met aanwijzingen voor gebed, de lezer de tijd geven tot bezinning. Centraal staat voor Paulus dat Jezus de Bron is, die vanuit zijn liefde de mensen een weg wijst om te gaan met problemen en onderlinge verschillen/verhoudingen binnen de gemeente. De auteur legt alles heel begrijpelijk uit en (net als Paulus) geduldig en pastoraal en daardoor beantwoordt het boek duidelijk aan wat de reeks 'Luisterend leven' beoogt. Tegelijk is het een indringende boodschap die een begaanbare weg wijst om in liefde te leren leven.

Ds. Jenno Sijtsma

Productspecificaties
EAN : 9789023923190
Auteur(s) : Wolf, Jan van der
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Reeks : Luisterend leven
Uitgever : VBK Media
Verschenen : December 2014
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 117
Afmetingen : 200 x 125 x 11 mm
Gewicht : 149 gram
Velden met een * zijn verplicht
Saldo cadeaukaart
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
WhatsApp
E-mail