Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Catechismus.nu

Titel : Catechismus.nu
Auteur(s) :
EAN : 9789023926795
Uitgever : Boekencentrum
Prijs : € 15,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Catechismus.nu

de Heidelberger voor vandaag

(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Na 450 jaar is de Heidelbergse Catechismus nog steeds een krachtige belijdenis. Dit boek wil dat op een eerlijke manier aantonen door de inhoud van de Catechismus te confronteren met deze tijd.

Het is 450 jaar geleden dat de kerk van de Reformatie in de Heidelbergse Catechismus de kern van het christelijk geloof onder woorden gebracht heeft. Ze deed dat niet in een dogmatisch debat, maar gericht op het hart en leven van de kinderen van de gemeente. In Catechismus.nu confronteren diverse auteurs de verwoording van de reformatorische geloofsleer in 52 zondagen met vragen die christenen in onze tijd en cultuur stellen. Ze doen dit aan de hand van tien geloofskernen. Met hun zoektocht naar de relevantie van de catechismus voor vandaag willen zij de vraag beantwoorden hoe dit belijdenisgeschrift in de kerk van de 21e eeuw een betrouwbare gids kan zijn.

Prof. dr. W. Verboom (1941) is emeritus hoogleraar Geschiedenis van het gereformeerd protestantisme aan de Universiteit Leiden. Vrijwel heel zijn werkzame leven was hij betrokken op de catechese en de catechismus.

Drs. P.J. Vergunst (1960) is algemeen secretaris van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk en hoofdredacteur van De Waarheidsvriend.

Productspecificaties
EAN : 9789023926795
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : April 2013
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 160
Afmetingen : 225 x 145 x 16 mm
Gewicht : 276 gram
Velden met een * zijn verplicht