Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Voorbereiding voor de laatste reis

Titel : Voorbereiding voor de laatste reis
Auteur(s) : Vermaat, P.
EAN : 9789023927433
Uitgever : Boekencentrum
Prijs : € 9,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Voorbereiding voor de laatste reis
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Een praktisch en pastoraal boekje dat helpt bij het voorbereiden op het sterven, ook wanneer de dood nog ver weg lijkt.

Tegelijkertijd helpt het nabestaanden bij de nagedachtenis van een overledene. Wanneer we dit leven verlaten, is het belangrijk dat we dit niet onvoorbereid doen. Een conflict dat niet verzoend is of een vraag die nooit beantwoord is, kan het leven van de achterblijvers moeilijk maken. Daarnaast is het voor de familie van grote waarde wanneer de overledene uitvaartwensen heeft achtergelaten.

Dit boekje helpt je bij het voorbereiden van je laatste reis. Pastoraal, door na te denken wat het wil zeggen om te sterven. Maar ook praktisch, door aan te geven hoe je je met je naaste familie kunt voorbereiden op het sterven, hoe je kunt aangeven wat je zou willenna je overlijden met onder andere de rouwkaart en de uitvaart.

Het boek bevat invulmogelijkheden, zodat het zeer persoonlijk gemaakt kan worden en een mooie herinnering vormt voor de nabestaanden.

Ds. P. Vermaat schreef tal van boeken en meditaties over sterven en rouwverwerking. Jarenlange ervaring als gemeentepredikant zette hem op dit spoor. Soms trieste, maar vaak ook mooie pastorale momenten motiveerden hem.

Dit boekje is een prima meegever voor predikanten en ouderlingen en kan ook functioneren als aanleiding om enkele onderwerpen ter sprake te brengen. Juist rond het levenseinde is het belangrijk om persoonlijke en inhoudelijke vragen en keuzes open te leggen in gesprekken. Voor de nabestaanden kan dit van grote waarde zijn.

Productspecificaties
EAN : 9789023927433
Auteur(s) : Vermaat, P.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : Maart 2021
Druk : 2
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 170 x 170 x 6 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht