Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Ouderen doen ertoe

Titel : Ouderen doen ertoe
Auteur(s) : Sprong-Brouwer, Margriet
EAN : 9789023927716
Uitgever : Boekencentrum
Prijs : € 19,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Ouderen doen ertoe

hoe de oudere mens vanuit een (zorg)gemeenschap van betekenis kan zijn

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het begrip 'participatiesamenleving' uit de troonrede heeft heel wat beroering gebracht. Wordt de nieuwe koers geen eenrichtingsverkeer van vitale mensen naar zorgbehoeftige ouderen? Dit boek houdt een warm pleidooi voor tweerichtingsverkeer met een werkelijke dialoog.

Zorgbehoeftige ouderen zijn geen saaie mensen die hun tijd hebben gehad en de samenleving alleen maar geld kosten. Zij hebben genoeg te bieden en verlangen ernaar om van betekenis te zijn.

Wat kunnen zorgaanbieders concreet met deze verlangens doen en hoe kunnen zij ouderen zichtbaarder maken in onze maatschappij? Dit boek schetst hiervoor een denkkader en geeft daarnaast ook praktische handvatten. Centraal staat de open zorggemeenschap waarin delen, helen en vieren sleutelbegrippen zijn.

Deze begrippen zijn goede aanknopingspunten om ouderen daadwerkelijk van betekenis te kunnen laten zijn. De auteur geeft ook ruime aandacht aan zingevingsvragen van ouderen en laat zien hoe deze verweven zijn met de dagelijkse zorg- en dienstverlening.

Drs. Margriet Sprong-Brouwer is theologe en moeder. Ze werkt als geestelijk verzorger in zorgorganisatie Rieberborgh in Ridderkerk. Ze schreef dit boek in opdracht van Riederborgh en in samenwerking met het lectoraat Media, religie en cultuur van de Christelijke Hogeschool Ede.

Productspecificaties
EAN : 9789023927716
Auteur(s) : Sprong-Brouwer, Margriet
Taal : Nederlands
Onderwerp : Welzijnswerk
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : Augustus 2015
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 240
Afmetingen : 215 x 135 x 23 mm
Gewicht : 351 gram
Velden met een * zijn verplicht