Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Verlangen

Titel : Verlangen
Auteur(s) : Wannenwetsch, Bernd
EAN : 9789023928089
Uitgever : Boekencentrum
Prijs : € 14,90
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Verlangen

een theologische peiling

(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Een theologische verkenning van het thema dat ons allen aangaat: verlangen. Van een van de grootste westerse theologen van dit moment.

Loop eens door een winkelstraat, blader door een damesblad of luister op een verjaardag naar stoere verhalen over nieuwe banen, huizen en auto's. Steevast raken zulke situaties ons, omdat ze appelleren aan diepe, soms onuitgesproken verlangens naar status, succes of comfort. Wat zou uit christelijk perspectief over zulke verlangens
te zeggen zijn? In dit originele boek brengt Bernd Wannenwetsch klassieke theologische stemmen (Augustinus, Luther) in gesprek met managementgoeroes, reality soaps en shopping malls. Krachtig roept hij de kerk in West-Europa op een tegenwicht te bieden aan de kapitalistische exploitatie van begeerte.

Het christelijk geloof, stelt Wannenwetsch, is niet primair een zaak van opvattingen en levensstijl, maar van verlangen en vertrouwen.

Bernd Wannenwetsch doceerde Christelijke ethiek aan de universiteiten van Erlangen-Neurenberg, Mainz, Oxford en Aberdeen. Van zijn hand verschenen onder andere Political Worship (2004) en recent, met Robert Spaemann, Guter schneller Tod? (2013).

Deze uitgave verschijnt onder redactie van Esther Jonker (kwaliteitscoördinator aan de Hogeschool Leiden) en Herman Paul (bijzonder hoogleraar Secularisatiestudies aan de Rijksuniversiteit Groningen).

Productspecificaties
EAN : 9789023928089
Auteur(s) : Wannenwetsch, Bernd
Taal : Nederlands
Onderwerp : Godsdienstwijsbegeerte en ethiek
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : September 2014
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 124
Afmetingen : 216 x 135 x 15 mm
Gewicht : 211 gram
Velden met een * zijn verplicht