Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Meisje uit het verscholen dorp (dl.2)

Titel : Meisje uit het verscholen dorp (dl.2)
Auteur(s) : Joubert, Irma
EAN : 9789023950530
Uitgever : Boekencentrum
Prijs : € 26,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Meisje uit het verscholen dorp (dl.2)
(1 beoordeling)
Delen:

Beschrijving

Het meisje uit het verscholen dorp is het meest recente boek van Irma Joubert over een bijzondere onderduikplek tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen Nunspeet en Vierhouten. Een prachtige roman gebaseerd op veel historisch onderzoek in Nederland en legt ook internationale verbanden.

Nunspeet, 1943. Mentje is niet blij met de vreemde mensen die vader in het geheim op de stalzolder van hun boerderij laat wonen. Op een dag gaat het helemaal mis. De soldaten halen iedereen weg – behalve Mentje. Na een angstige vlucht komt ze midden in de nacht in een geheim dorp in de bossen, waar tientallen joodse mensen verborgen zitten. Maandenlang blijft ze daar wonen, tot het te gevaarlijk voor haar wordt en Mentje naar Arnhem moet. Maar hoe lang zal ze daar veilig zijn? En hoe moet vader haar nu vinden als hij vrij komt? Allemaal vragen waar een kind mee zit.

Irma Joubert groeide op in Bosveld (Zuid-Afrika) op een boerderij. Na een studie geschiedenis gaf zij jarenlang les op een middelbare school. Ze besloot de ruimte die ze kreeg na haar pensioen nuttig te gaan besteden: ze nam de pen ter hand met als resultaat een aantal zeer geliefde christelijke romans. Irma Joubert schrijft vaak in de vorm van een trilogie, waarbij verhaallijnen uit Duitsland, Nederland, Engeland en Schotland samenkomen in Zuid-Afrika

Het meisje uit het verscholen dorp kan eenvoudig online besteld worden bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl. Kopen van deze roman kan in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Productspecificaties
EAN : 9789023950530
Auteur(s) : Joubert, Irma
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : Oktober 2017
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 480
Afmetingen : 214 x 135 x 43 mm
Gewicht : 627 gram
Velden met een * zijn verplicht
Mooi!
Recensie door: Elise

Geraakt door de dapperheid en moed van zo'n jong meisje. Ze laat veerkracht zien.
Je wordt door het verhaal meegenomen de geschiedenis van Nederland in. Voor mij was het nog onbekend wat de oorlog in Arnhem voor de gewone Nederlander betekende.
De schrijfster laat zien dat vriendschap en verbondenheid met mensen je door een moeilijke tijd heen kan helpen.