Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Heilige strijd

Titel : Heilige strijd
Auteur(s) : Graaf, Beatrice de
EAN : 9789023950592
Uitgever : Boekencentrum
Prijs : € 13,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Heilige strijd

het verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad

(2 beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Beatrice de Graaf gaat in haar nieuwste essay " Heilige Strijd " in op het menselijke verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad.

In dit helder geschreven boek gaat Beatrice de Graaf op zoek naar een theologisch gefundeerde visie op geweld, het kwaad en onze menselijke veiligheid.

De theologie van Augustinus over de mens, diens gebrokenheid en Gods genade geven dit essay een cruciale aanvulling op het hedendaags debat over veiligheid.

Uitgangspunt is dat veiligheid in deze wereld nooit volledig zal zij, maar we mogen weten dat het kwaad is overwonnen. Vanuit dat geloof en diepe besef van die reikwijdte mag de kerk daarom kwaad bestrijden. Over die heilige strijd gaat dit boek.

Beatrice de Graaf is historica en expert op het gebied van terrorisme. Als protestant verdiept ze zich al geruime tijd in religieuze en theologische vragen over geweld en veiligheid. Met haar gezin woont ze in Utrecht waar ze hoogleraar Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen is. Haar boek Heilige strijd, Het verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad, met een woord vooraf van ds. René de Reuver is een essay in opdracht van de Protestantse Kerk Nederland.

Heilige strijd van Beatrice de Graaf is op voorraad en te bestellen / kopen bij Ichthusboekhandel.

Productspecificaties
EAN : 9789023950592
Auteur(s) : Graaf, Beatrice de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : Oktober 2018
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 112
Afmetingen : 208 x 132 x 18 mm
Gewicht : 261 gram
Velden met een * zijn verplicht
Veiligheid
Recensie door: Emmie

De Graaf schrijft dat de wetenschap en politiek geen goed antwoord hebben op het huidige onveiligheidsgevoel. Sinds de negentiende eeuw worden dingen als 'het kwaad' uitgerafeld in allerlei subgroepen, die los van elkaar onderzocht en aangepakt worden. Waardoor men nu niet met een eenduidige reactie weet te komen. Vervolgens zijn allerlei populisten hierop ingesprongen. Ze bagatelliseren het kwaad en proberen met allerlei maatregelen hele bevolkingsgroepen en/ of landen te treffen, met als doel de samenleving het idee van controle en veiligheid terug te geven. De maatschappij lijkt doorgeschoten in een risicocultuur, waarin worst case scenario's worden bedacht om ons daarop voor te bereiden door middel van allerhande maatregelen en protocollen.

Volgens de Graaf is een religieus-theologische benadering van veiligheid van belang, omdat je daarmee het gevoel van onveiligheid serieus neemt. Er is kwaad, maar het is eindig, we kunnen het in een groter perspectief zien. We hoeven niet eigenhandig alle kwaad tot op de bodem uit te roeien door genadeloos iedereen die om welke reden dan ook verdacht lijkt te registreren of aan te pakken.

De Graaf vindt dat de kerk te lang stil is geweest en dat het tijd is om deel te nemen in de strijd. Door een ander geluid te laten horen, namelijk dat van nederigheid, gerechtigheid en vergevingsgezindheid. Door ons te bedienen van rituelen die rust geven, momenten van bezinning en gemeenschapszin.
Zie ook: https://www.miworries.nl/veiligheid/

Strijd zonder oorlog
Recensie door: T. Verrijn

Het TV programma met Tijs van de Brink was voor mij aanleiding om het boek te kopen. Had het programma al twee keer bekeken. Het boek is helder in z'n analyse en geeft ook verrassende uitkomsten. Zonder meer aan te raden.

Saldo cadeaukaart
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
WhatsApp
E-mail