Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Zoete zee

Titel : Zoete zee
Auteur(s) : Kok, Arie
EAN : 9789023953234
Uitgever : Mozaiek
Prijs : € 23,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Zoete zee
(2 beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

In Zoete Zee schetst Arie Kok een intiem en rauw portret van een gemeenschap die strijdt tegen het water, tegen de plannen van ambtenaren en ingenieurs, en tegen een tanend geloof in de goddelijke voorzienigheid.

Als de kotter van de Bargter familie Boon op volle zee bijna vergaat, wijst vader Braam zijn jongste zoon Izak als schuldige aan. Ten onrechte, vindt Izak. Maar het vertrouwen is weg en zijn versie van het verhaal wordt op Bargt niet geloofd. Izak verlaat het voormalige eiland, breekt met de tradities en het geloof en gaat in een polderschuur wonen. In het seizoen vist hij op paling, de andere maanden schildert hij, olieverf op doek. Op Bargt komt hij alleen als de zon onder is en het niet anders kan.

Als Izak jaren later zijn moeder naar het verzorgingshuis moet brengen en het ouderlijk huis in de verkoop gaat, blijkt het verleden hem meer te achtervolgen dan hem lief is. In een ultieme poging om achter de waarheid van zijn leven te komen, probeert hij de erecode van het dorp te breken. Hij moet alle zeilen bijzetten om de krachten die daarbij loskomen in de hand te houden.

Productspecificaties
EAN : 9789023953234
Auteur(s) : Kok, Arie
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Mei 2018
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 320
Afmetingen : 215 x 135 x 26 mm
Gewicht : 451 gram
Velden met een * zijn verplicht
niet alleen maar karikaturen
Recensie door: Maaike LV

Te midden van alle vertaalde, veelal Amerikaanse, romans die de christelijk boekwinkel vullen, is een oer-Hollands verhaal als Zoete Zee op zichzelf al een weldaad. De auteur slaagt er in een prachtig portret te geven van een tijd, dorpsgemeenschap en familie waarin de Zuiderzee een grote rol vervuld. Ook het verhaal zelf boeit en is in zeker zin meeslepend, ik wilde toch wel erg graag weten hoe het afloopt. Tegelijkertijd bekroop me bij het naderen van de laatste pagina toch wat teleurstelling. Het verhaal liep af zoals ik verwachtte en de karakters van de hoofdpersonen waren weinig verrassend en neigden naar karikaturen karikaturen: de traditioneel gelovige oudste zoon, de afvallige jongste zoon, de evangelische schoondochter. (Waarbij het voor de lezer, hoe cliché, heel lastig is enige sympathie op te brengen voor de oudste zoon.) Dat neemt niet weg dat ik dit boek met gewoon heel veel plezier gelezen heb!

Droog
Recensie door: KW

Dit boek heb ik met groot genoegen gelezen! Vaak schoot ik in een lach vanwege de droge opmerkingen en situaties. De schrijver krijgt het weer voor elkaar om een gevoel neer te zetten wat denk ik iedereen wel (eens) ervaart. Het gevoel alleen te zijn. In dit verhaal gaat de hoofdpersoon er niet aan onderdoor. Een verhaal uit het leven waardoor je je begrepen voelt!

Het boek beschrijft een verhaal over Izak. Hij is met zijn vader, broer en anderen gaan varen. Wanneer dit bijna mis gaat krijgt Izak de schuld. Hij probeert hij na jaren de waarheid boven water te krijgen. Zijn stervende moeder spreekt soms in raadselen en anderen laten ook maar weinig los.

Wat doe je dan? Haal je alles overhoop of laat je het rusten.

Ik zeg; lezen dit boek!