Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Een ketting van hoop

Titel : Een ketting van hoop
Auteur(s) : Halvorsen Schreck, Karen
EAN : 9789023953807
Uitgever : Mozaiek
Prijs : € 21,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Een ketting van hoop
(1 beoordeling)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Karen Halvorsten, winnaar van diverse prijzen, beschrijft in deze nieuwe roman, een ketting van hoop, hoe de jonge Ruth na een dramatisch verlies besluit het roer totaal om te gooien. Dat lijkt haar eerst alleen maar nog meer ellende op te leveren - tot Thomas haar leert met andere ogen te kijken.

1934. De eenentwintigjarige Ruth Warren, net getrouwd met haar jeugdliefde, begint vol hoop aan het zware leven in een oliestadje in het oosten van Texas. Als haar man Charlie omkomt bij een explosie op het olieveld, is ze kapot van verdriet. Dan krijgt ze de kans om opnieuw te beginnen: ze krijgt een volledige beurs toegewezen om te studeren aan een hogeschool in Pasadena, Californië. Ruth, die altijd onderwijzeres heeft willen worden, besluit het risico te nemen en reist naar het westen.

Op de hogeschool probeert Ruth zich aan te passen aan het studentenleven, maar door haar verdriet valt dat haar niet gemakkelijk. Als ze de kerstdagen doorbrengt bij een oude vriendin van haar moeder, ontmoet ze de aantrekkelijke en fascinerende Thomas Everly die, gedreven door zijn toewijding aan sociale gerechtigheid, onder Mexicaanse landarbeiders werkt in een kamp ten oosten van Los Angeles. Samen met Thomas ziet Ruth een andere kant van de stad en een andere kant van de realiteit: de veelvuldige gedwongen deportaties van Mexicanen en Amerikaanse burgers van Mexicaanse afkomst.

Nadat Ruth noodgedwongen met haar studie gestopt is, gaat ze bij Thomas op bezoek en ziet dat hij op eigen houtje een avondschool voor de kinderen van de landarbeiders heeft opgezet. Ruth begint deze kinderen te helpen en ontwikkelt diepgaande vriendschappen met mensen in het kamp. Als het kamp overvallen wordt en de arbeiders en hun gezinnen bijeengedreven en naar Mexico teruggevoerd worden, besluiten Ruth en Thomas voor de rechten van de arbeiders op te komen' en samen verder te gaan.

Productspecificaties
EAN : 9789023953807
Auteur(s) : Halvorsen Schreck, Karen
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Mei 2018
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 320
Afmetingen : 216 x 136 x 31 mm
Gewicht : 444 gram
Velden met een * zijn verplicht
Indrukwekkend!
Recensie door: K.E. Wijland

Amerika 1934.
Het boek gaat over Ruth die snel na haar huwelijk op een gruwelijke wijze haar lieve man verliest. Terwijl ze een tijdje weer bij haar ouders is gaan wonen, in een gespannen sfeer, gaat ze elke dag naar mevrouw Berger die werkzaam is in de bibliotheek. Ze hebben met elkaar diepe gesprekken over de gelezen boeken. Mevrouw Berger stimuleert haar te gaan studeren op de universiteit. Ze sluit op de universiteit vriendschap met haar kamergenote. Omdat ze ver bij haar ouders vandaan is gaat ze in de kerstvakantie logeren bij een vriendin van haar moeder. Daar ontmoet ze de zoon, Thomas. Hij zet zich in voor Mexicanen die terug worden gestuurd naar Mexico. Als Ruth van de universiteit gestuurd wordt vanwege een leugen klopt ze bij Thomas aan en helpt hem en de Mexicanen zo goed als ze kan.
Ik vond het een heel indrukwekkend verhaal. Wat een moed en doorzettingsvermogen van de Mexicaanse mensen om te vechten voor een vast werk- en woonplaats. En wat een liefde van Ruth en Thomas voor de Mexicaanse mensen die onrecht aangedaan is. Het verdriet van Ruth en de verwarrende gevoelens die zij in situaties ervaart worden op een geweldige manier beschreven. Het zet me tot nadenken.
Dit boek is een absolute aanrader!