Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Je bent wat je lief is

Titel : Je bent wat je lief is
Auteur(s) : Smith, James K.A.
EAN : 9789023956747
Uitgever : Boekencentrum
Prijs : € 11,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Je bent wat je lief is
(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

In Je bent wat je lief is van hoogleraar filosofie en theologie James K.A. Smith gaat het om en over ons hart. Hij laat zien dat we worden gevormd door wat we liefhebben. Wij willen de cultuur beïnvloeden, maar de cultuur vormt ons nog veel meer, is de echte waarheid zegt Smith.

DIT IS DE E-BOEK VERSIE

Hij helpt de lezers de beïnvloedende kracht van de cultuur en de tegenkrachten van christelijke gewoonten te herkennen. Zo zal aanbidden en vieren ons helpen ons verlangen op God te richten. Daarom ook moet lofprijzing een centrale plaats krijgen in de gemeente van gelovigen. Dat vormt gemeenteleden tot discipelen.

Het boek van Smith is feitelijk een samenvatting van Desiring the Kingdom en Imagining the Kingdom gericht op een breder publiek. Smith betoogt hierin dat de mens ten diepste een wezen is dat bepaald wordt door wat hij liefheeft en wat hij aanbidt: je bent wat je liefhebt. Zo ontmaskert Smith allerlei 'seculiere liturgieën' zoals bijvoorbeeld het winkelcentrum. Een winkelcentrum verleidt mensen door een ervaringsboodschap gericht op het hart: 'Kom, doe mee met het consumentisme en al de gebruiken en rituelen die daarbij horen.' Als vanzelf wordt in je hart het verlangen gewekt mee te doen en geef je je over aan de rituelen van het winkelcentrum: etalages bekijken, kopen, geld tellen. Dat is dus een 'liturgie' die ons onbewust vormt. Smith pleit voor een hernieuwde aandacht voor de christelijke liturgie om je daardoor bewust te laten vormen: in de kerkdienst, in het jeugdwerk, maar zeker ook thuis.

Voor wie na het lezen van De slag om het hart: over secularisatie van verlangen door Prof. Herman Paul dit praktisch wil uitwerken! Sluit aan bij de ontwikkeling van de liturgie van het alledaagse.

James K. A. Smith (geboren 1970) is een Canadees-Amerikaanse theoloog en filosoof die momenteel hoogleraar filosofie is aan het Calvin College en de Gary & Henrietta Byker-leerstoel bezet in Applied Reformed Theology & Worldview. Hij is een opvallende figuur in verband met radicale orthodoxie, een theologisch-filosofische beweging binnen het postmoderne christendom. Zijn werk beweegt zich op het grensgebied tussen filosofie, theologie, ethiek, esthetica, wetenschap en politiek. Zich baserend op de Europese filosofie en gevormd door een lange Augustijnse traditie van theologische cultuur kritiek - van Augustinus van Hippo en John Calvin tot Jonathan Edwards en Abraham Kuyper - is zijn focus het brengen van tegendraadse gedachten over de praktijk van de kerk en het getuigenis van de kerk in de omringende cultuur. Daarbij heeft hij in de behoefte om de betekenis te ontdekken en te begrijpen van wat hij "culturele liturgieën" heeft genoemd

Productspecificaties
EAN : 9789023956747
Auteur(s) : Smith, James K.A.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : Mei 2019
Uitvoering : Digitale download
Conditie : Nieuw
Pagina's : 199
Velden met een * zijn verplicht