Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De ketter van Carthago

Titel : De ketter van Carthago
Auteur(s) : Verbaas, Frans Willem
EAN : 9789023960256
Uitgever : Mozaiek
Prijs : € 21,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De ketter van Carthago
(1 beoordeling)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Een nieuwe meeslepende historische roman van Frans Willem Verbaas over Aurelius Augustinus. Het boek, de ketter van Carthago speelt in de oudheid van de vroeg-christelijke kerk en geeft een uniek perspectief op die tijd en hoe we het werk van Augustinus in de context daarvan kunnen plaatsen. De ketter van Carthago is een levendige historische roman over de kerkvader Augustinus tijdens de dramatische nadagen van Romeinse Rijk.

INKIJKEXEMPLAAR Ketter van Cathago door Frans Verbaas.

Noord-Afrika, het jaar 430 na Christus. Het Romeinse Rijk staat op het punt uiteen te vallen en een nieuwe godsdienst is aan een onstuitbare opmars bezig. Terwijl Vandalen de havenstad Hippo Regius belegeren en de inwoners het liefste zouden vluchten, probeert de vrijgevochten rebel Spes Niger de stad juist in te komen. Hij heeft een belangrijke boodschap voor Aurelius Augustinus, de beroemde bisschop van Hippo. Maar dan hoort hij dat de bisschop stervende is......

Samen met Heilig vuur (2009) over Johannes Calvijn en De vierde vrouw (2013) over Karl Barth vormt De ketter van Carthago over Augustinus het opus magnum van Frans Willem Verbaas; drie kerkvaders wier gedachtegoed de basis vormt voor het christendom vandaag de dag.

'Dit is misschien wel de meest geslaagde theologische roman sinds de verschijning in 1950 van Henry Morton Robinsons “The Cardinal”.'
– NRC over 'Heilig vuur'

Frans Willem Verbaas (1962) is een Nederlands theoloog, PKN-predikant, publicist en romanschrijver.

GRATIS THUISBEZORGD IN NEDERLAND

Productspecificaties
EAN : 9789023960256
Auteur(s) : Verbaas, Frans Willem
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Thema : Historische fictie
Religieuze en spirituele fictie
Europese geschiedenis: de Romeinen
Christendom
Met betrekking tot christenen en christelijke groepen
5e eeuw, ca. 400 tot ca. 499
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : December 2020
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 336
Afmetingen : 215 x 135 x 31 mm
Gewicht : 484 gram
Velden met een * zijn verplicht
Roman over Augustinus
Recensie door: J. Gerritsen

De roman over Augustinus door Frans Willem Verbaas is een verrassend boek . Het wil een goede beschrijving geven van die tijd (en slaagt daar ook in) en een beeld van Augustinus. Dat gebeurd door de ogen van Spes, een jongen, die man wordt en een bijzondere relatie heeft met Augustinus. Welke mag ik niet zeggen, maar door deze invalshoek komt Augustinus dichter bij als mens. Door het perspectief van Hippo en Cartagho krijgen we ook meer zicht op de aanwezigheid van de Kerk in Noord Afrika. De kwestie van de Donatisten komt ook langs, hoewel ik dat niet het sterkste onderdeel vond. Al met al genoeg reden om het boek met veel plezier te lezen. De reden voor 4 sterren is omdat ik hoop dat Verbaas nog een vierde roman zal wijden aan iemand uit de kerkgeschiedenis. Tot die tijd zal ik waarschijnlijk het boek nog een keer lezen.