Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Lysbeth - Roman

Titel : Lysbeth - Roman
Auteur(s) : Medema, Marlies
EAN : 9789023961581
Uitgever : Mozaiek VBK
Prijs : € 23,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Lysbeth - Roman
(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Lysbeth is een nieuwe historische roman van Marlies Medema, een adembenemend portret van een koopmansvrouw in roerig Amsterdam. De roman gaat in op de leefwereld van Amsterdam begin zeventiende eeuw in de tijd van de remonstranten en contraremonstranten.

INKIJKEXEMPLAAR Lysbeth, Marlies Medema

1617. Het zijn woelige tijden. Lysbeth, een rijke Amsterdamse koopmansvrouw, raakt tegen haar wil verzeild in een politiek conflict. Het verscheurt haar en dreigt haar familie uiteen te drijven. Rem, haar man, is een belangrijke remonstrantenleider. Jan, de broer die haar heeft grootgebracht, is fel contraremonstrant. Als honderd jonge contraremonstranten hun huis overvallen, dreigt ze alles te verliezen. Ze zint op wraak om de machthebbers het zwijgen op te leggen. Als het stadsbestuur haar man wil oppakken voor hoogverraad, moet Lysbeth vechten voor haar leven. In een tijd waarin vrouwen de mond werd gesnoerd, stond zij op tegen de Amsterdamse bestuurlijke elite en durfde zij de machtigste man van de stad te ontmaskeren. Zo kreeg zij een belangrijke rol in één van de grootste politieke (en religieuze) conflicten van de Gouden Eeuw.

Marlies Medema heeft uitgebreid research gedaan naar de historische Lysbeth Philipsdr. de Bisschop (1566-1652). en haar rol in het 17e-eeuwse Amsterdam. Met deze roman krijgt Lysbeth de plek die zij verdient in de vrouwengeschiedenis.

Marlies Medema is schrijfster, journalist en contentmaker bij de Evangelische Omroep. Ze woont in Houten en schreef eerder de bestseller Papieren paradijs, over een Nederlandse domineesvrouw in Suriname. 'Lysbeth' is haar nieuwste historische roman. Marlies is getrouwd en moeder van twee opgroeiende kinderen.

BESTEL nu uw exemplaar van Lysbeth gemakkelijk online bij Ichthusboekhandel.nl. Gratis verzending.

Productspecificaties
EAN : 9789023961581
Auteur(s) : Medema, Marlies
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire fictie
Uitgever : Mozaiek VBK
Verschenen : April 2023
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 416
Afmetingen : 215 x 135 x 34 mm
Gewicht : 500 gram
Velden met een * zijn verplicht