Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Psalmen voor Nu

Titel : Psalmen voor Nu
Auteur(s) : Berg, Rien van den
EAN : 9789023968603
Uitgever : Boekencentrum
Prijs : € 10,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Psalmen voor Nu

teksteditie Psalm 1-150

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Nu de reeks Psalmen voor Nu compleet is, verschijnen alle teksten van de honderdvijftig bewerkingen van de psalmen in een handzame teksteditie.

Het gedroomde doel is bereikt: alle honderdvijftig psalmen voor iedereen beschikbaar in toegankelijke taal en op eigentijdse muziek. Zo blijven de psalmen boeien, als samenzangliederen en als luisterliederen. Veel psalmen hebben hun weg al gevonden naar de zondagse dienst; meerdere zijn opgenomen in het nieuwe'Liedboek'en in de'Opwekkingsbundel'. Met deze teksteditie wordt het nog gemakkelijker om met de psalmen aan de slag te gaan in kerk en gemeente.

De teksten zijn van de hand van Menno van der Beek, Rien van den Berg, Len Borgdorff, Ria Borkent, Liesbeth Goedbloed, René van Loenen, Roeland Smith en Sergej Visser.

Sinds de lente van 2002 werkt het team van Psalmen voor Nu aan een nieuwe psalmberijming. Een berijming in hedendaags Nederlands, op nieuwe melodieën in de brede traditie van de moderne populaire muziek. Psalmen voor Nu bestaat uit drie teams: een team van hebraïci, grondtaalspecialisten die de dichters en de componisten helpen bij het begrijpen van wat er in de grondtekst staat. Daarnaast een team van dichters, die de grondtekst vertalen in fris Nederlands, met een mooie klank en een goed ritme, dat zich ervoor leent om gezongen te worden. En tenslotte componisten die deze tekst proeven, en van een melodie voorzien die erop past.

Productspecificaties
EAN : 9789023968603
Auteur(s) : Berg, Rien van den
Taal : Nederlands
Onderwerp : Kerkboeken/gebedenboeken, psalmen- en gezangbundels
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : November 2015
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 160
Afmetingen : 210 x 120 x 10 mm
Gewicht : 171 gram
Velden met een * zijn verplicht