Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Geloven onder bezetting

Titel : Geloven onder bezetting
Auteur(s) : Raheb, Mitri
EAN : 9789023970224
Uitgever : Boekencentrum
Prijs : € 8,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Geloven onder bezetting
(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Mitri Raheb biedt een vernieuwend theologisch perspectief, door met de ogen van een Palestijnse christen de Bijbel te lezen en de geschiedenis te duiden.

Het gebied dat Gaza en de Westelijke Jordaanoever omvat, heeft door de eeuwen heen altijd geleefd onder vreemde heerschappij: van de Babyloniërs en Egyptenaren, van de Romeinen, Ottomanen en Britten, en nu van de staat Israël. Deze constante overheersing heeft een verstrekkende invloed op het geloof van hen die in dit gebied leven.

Volgens Mitri Raheb is deze context van wezenlijk belang om de bijbelse boodschap en het levensverhaal van Jezus te begrijpen. Jezus belichaamt de hoop van het Palestijnse volk op een macht die groter is dan de wereldse grootmachten.

Vanuit dit perspectief komt Raheb tot een verrassende uitleg van de triniteit.

Mitri Raheb (1962) is een Palestijn, christen, luthers predikant, theoloog en vredesactivist. Met zijn vrouw en twee dochters woont en werkt hij in Bethlehem, de stad waar zijn familie al eeuwenlang woont. Raheb was een van de opstellers van het Kairos-document van Palestijnse christenen,'Uur van de waarheid'(2009).

Hij is praeses van de synode van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Jordanië en het Heilige Land, pastor van de Lutherse Kerk in Betlehem en oprichter en leider van het Diyar Consortium en het Dar al-Kalima College voor kunst en cultuur.

Productspecificaties
EAN : 9789023970224
Auteur(s) : Raheb, Mitri
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbelwetenschappen
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : Maart 2015
Druk : 1
Conditie : Nieuw
Pagina's : 120
Gewicht : 210 gram
Velden met een * zijn verplicht