Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Zalig de zachtmoedigen

Titel : Zalig de zachtmoedigen
Auteur(s) : Hauerwas, Stanle
EAN : 9789023970309
Uitgever : Boekencentrum
Prijs : € 13,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Zalig de zachtmoedigen

het profetisch getuigenis van zwakheid

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het vergt moed om in onze harde, voortrazende wereld zachtmoedig te zijn. Daarbij kunnen we veel leren van een vaak vergeten groep: de mensen met verstandelijke beperkingen.

Dit fascinerende boek gaat over de alternatieve manier van leven die gestalte krijgt in De Ark, een gemeenschap waar mensen met en zonder verstandelijke beperking samenleven. Jean Vanier - stichter van De Ark - vertelt over zijn verstandelijk beperkte vrienden en over de manier waarop zij zijn leven veranderd hebben. Ze hebben hem geleerd om geduld te betrachten, vrede te zoeken, trouw te blijven.

Samen met Stanley Hauerwas - Amerika's roemruchtste theoloog - beschrijft Vanier de tegencultuur in De Ark, die gekenmerkt wordt door radicale vormen van zachtmoedigheid, trouw en vredestichting. Hiermee is De Ark profetisch. Ze getuigt ervan hoe wij in een gebroken en gewelddadige wereld waarachtig en getrouw kunnen leven.

Stanley Hauerwas (1940) is een spraakmakend theoloog in het Engelse taalgebied. Hij doceerde theologische ethiek aan Duke University in Durham (North Carolina) en is nu hoogleraar aan de universiteit van Aberdeen (Schotland).

Jean Vanier (1928) is de stichter van de wereldwijde L'Archegemeenschappen. In 2015 won hij de vermaarde Templeton-prijs.

Productspecificaties
EAN : 9789023970309
Auteur(s) : Hauerwas, Stanle
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : Februari 2016
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 107
Afmetingen : 215 x 135 x 12 mm
Gewicht : 168 gram
Velden met een * zijn verplicht