Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Leven tussen goed en kwaad

Titel : Leven tussen goed en kwaad
Auteur(s) : Dingemanse, Simon J.
EAN : 9789023970385
Uitgever : Boekencentrum
Prijs : € 13,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Leven tussen goed en kwaad

denken over God en het goede leven bij ervaringen van zinloosheid

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Altijd weer komt de vraag op hoe God te rijmen is met het lijden in de wereld. Dit boek helpt daarover helder na te denken en zoekt daarbij een weg naar het goede leven.

Atheïsten stellen het geloof onder kritiek met het argument dat God niet te rijmen is met zoveel ellende in de wereld. Mensen die in God geloven kunnen die kritiek vaak wel meevoelen, want ervaringen van zinloosheid knagen aan hun vertrouwen op God.

'Leven tussen goed en kwaad' wil helpen helder na te denken over die knagende vragen. Het geeft geen antwoorden, maar wijst een weg om opstandig te kiezen voor het goede leven dat God bedoelt. Leven met geloof in deze tegenstrijdige wereld is zeker niet onredelijk, laat staan onmogelijk. Integendeel, het helpt juist een zinvolle weg te zoeken naar de toekomst.

Klik hier voor een leesfragment.

Wij leven tussen goed en kwaad, zo schrijft de auteur – een predikant – in de inleiding van dit boekje. Beide maken indruk en schudden ons heen en weer. Maar de daaruit voortkomende ervaren tegenstrijdigheid kan ook tot wanhoop en vertwijfeling leiden. Dit boekje wil handvaten bieden om samen na te denken over vragen omtrent God, lijden en het goede leven. In het eerste deel van het boekje gaat het vooral over ervaringen van lijden in relatie tot ideeën over God, met name over Gods macht (die in de filosofie vaak voorop wordt gesteld) en Gods goedheid (die volgens de auteur in de Bijbel voorop staat). Het tweede deel staat het goede leven centraal. Het wil 'een kleine ethiek van de opstandigheid' zijn, geïnspireerd op de Tien Woorden van de Sinaï, die door de auteur op originele wijze worden ingevuld. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met gespreksvragen. De complexiteit van de lijdensproblematiek (met name de verstrengeling van goed en kwaad) wordt geïllustreerd via film en literatuur. Concrete antwoorden worden vermeden. Geschikt voor een breed (gelovig) publiek.
NBD Biblion

Simon J. Dingemanse (1958) werkt vanaf 2008 als predikant in de protestantse gemeente te Maarn-Maarsbergen, daarvoor op Schiermonnikoog, te Odijk en Meppel. In 2010 verscheen van zijn hand 'In beweging blijven, de gemeente op reis met de middengeneratie'.

Productspecificaties
EAN : 9789023970385
Auteur(s) : Dingemanse, Simon J.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geloofsopbouw
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : Oktober 2015
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 144
Afmetingen : 215 x 135 x 15 mm
Gewicht : 230 gram
Velden met een * zijn verplicht