Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Ouderling in de praktijk

Titel : Ouderling in de praktijk
Auteur(s) :
EAN : 9789023970460
Uitgever : Boekencentrum
Prijs : € 16,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Ouderling in de praktijk

inspirerende ervaringen van (andere) ambtsdragers

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Wat boeit je in het bezoekwerk? Wat doe je als de gastpredikant niet komt opdagen? Hoe laat je je inspireren voor je taak?

Allerlei aspecten van het ouderling-zijn worden in deze bundel belicht door ambtsdragers vanuit het hele land. Leerzaam en leuk om er je eigen bevindingen aan te spiegelen.

In dit boek komen ruim twintig ouderlingen uit diverse kerkverbanden aan het woord. Aan de hand van 10 thema's delen ze hun verhalen en ervaringen in het kerkenwerk. Het gaat bijvoorbeeld over huisbezoeken, vergaderwerk en de samenwerking met andere pastoraal werkers in de kerk. Aan bod komt ook wat energie vraagt of juist geeft en hoe je zelf gevoed wordt. Stuk voor stuk eerlijke verhalen om je te bemoedigen.

Ouderling in de praktijk is hiermee een leerzaam handboek vol tips en adviezen. Een must voor elke ouderling die zich graag laat inspireren!

Jaap van der Giessen (1963) werkt als gemeenteadviseur in dienst van de Protestantse Kerk; toerusting van ouderlingen is een van zijn taken. Hij is ambtsdrager geweest in Amersfoort en Zoetermeer. Samuel Visser (1974) was diaken en is nu ouderling in de Samenwerkingsgemeente Rehoboth (de Christelijke Gereformeerde Kerk en Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) van Woerden). In het dagelijks leven werkt hij als communicatieadviseur.

Productspecificaties
EAN : 9789023970460
Taal : Nederlands
Onderwerp : Pastoraat
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : November 2016
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 224
Afmetingen : 216 x 135 x 23 mm
Gewicht : 369 gram
Velden met een * zijn verplicht