Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Waar een Woord is...

Titel : Waar een Woord is...
Auteur(s) :
EAN : 9789023970903
Uitgever : Boekencentrum B.V.
Prijs : € 14,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Waar een Woord is...

het protestantisme doordacht

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

In 2015 verscheen de nota 'Kerk 2025' met als ondertitel 'Waar een woord is, is een weg'.

Hierin schetst het moderamen van de toenmalige generale synode bij monde van scriba dr. Arjan Plaisier hoe het de toekomst van de Protestantse Kerk in Nederland ziet.

Maar om iets te kunnen zeggen over de toekomst van de protestantse kerk, is het belangrijk de identiteit van die kerk helder te hebben. Wat is nu eigenlijk protestants? Waar staat het voor?

In dit boek zoeken de auteurs naar de protestantse identiteit. De rol van het persoonlijk geloof is daarin een belangrijke aspect.

'Waar een Woord is...' bestaat uit artikelen en interviews. In de artikelen gaat het over de kenmerkende protestantse aspecten in de theologische, filosofische en maatschappelijke reflectie. De geïnterviewden hebben allemaal een relatie met de Protestantse Kerk. Hen is gevraagd hoe zij de toekomst van de kerk zien, wat voor hen de blijvende waarde is van protestantisme en hoe zij hun werk combineren met persoonlijk geloof.

In de interviews spreekt de 'Nederlands Dagblad'-journalist en predikant Dick Schinkelshoek met een boeiende mix van personen, waaronder enkele predikanten, maar ook oud-premier Jan Peter Balkenende, NPO-voorzitter Henk Hagoort, managementexpert Ben Tiggelaar, bisschop Gerard de Korte en de bekende Engelse theoloog Tom Wright.

Het boek sluit af met een uitdagend interview met dr. Arjan Plaisier, die als scriba van de Protestantse Kerk in juni 2016 afscheid nam.

Deze uitgave staat onder redactie van J.M. van 't Kruis.

Productspecificaties
EAN : 9789023970903
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Boekencentrum B.V.
Verschenen : Juni 2016
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 190
Afmetingen : 215 x 135 x 18 mm
Gewicht : 283 gram
Velden met een * zijn verplicht