Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Zonen en dochters profeteren

Titel : Zonen en dochters profeteren
Auteur(s) : Harmsen, Maaike
EAN : 9789023971276
Uitgever : Boekencentrum
Prijs : € 14,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Zonen en dochters profeteren

man, vrouw & kerk

(1 beoordeling)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Wat zegt de Bijbel over de plaats van mannen en vrouwen in de kerk als we dat onderzoeken?

* Heeft God het zo bedoeld dat mannen leiding geven en dat vrouwen dienen?
* Dat mannen de ambten vervullen en vrouwen niet?

Over dit hoogst actuele en controversiële thema gaat dit nieuwe boek van een werkgroep van maar liefst 25 mensen. Het gaat grondig in op alle aspecten van het thema vrouw (en man) in de kerk, vanuit de gedachte dat het Nieuwe Testament zelf ruimte biedt aan de vrouw in alle ambten.

De redactie wordt gevormd door de theologen drs. Maaike Harmsen en dr. Almatine Leene, emeritus predikant Henk Folkers en filosoof prof.dr. Maarten Verkerk.

Productspecificaties
EAN : 9789023971276
Auteur(s) : Harmsen, Maaike
Taal : Nederlands
Onderwerp : Theologie
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : Juni 2017
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 288
Afmetingen : 225 x 145 x 27 mm
Gewicht : 459 gram
Velden met een * zijn verplicht
Mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen.
Recensie door: Emmie

Het boek 'Zonen & dochters profeteren' (2016, Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer) gaat over de rol van mannen en vrouwen in de kerk.

Volgens velen loopt de kerk vreselijk achter op alle mogelijke vlakken van emancipatie, omdat het bijvoorbeeld in veel gevallen voor vrouwen niet mogelijk is vooraanstaande functies te bekleden. De Bijbel is ontstaan in een masculine maatschappij, waarbij de meest vooraanstaande rollen door mannen vervuld werden.
Het is daarom heel lastig om, wat de rol van de vrouw betreft, een goede vertaalslag naar de huidige tijd te maken. Wel staat er veel in over de manier waarop het geloof toen vormgegeven werd, aan de hand waarvan je zou kunnen beoordelen of iets nu nog steeds aan de orde is of bijvoorbeeld een cultuur bepaald fenomeen is.

Het boek dat onder redactie van Henk Folkers, Maaike Harmsen, Almatine Leene en Maarten Verkerk is verschenen, probeert op enigszins chronologische wijze na te gaan wat de rol van mannen en vrouwen in de Bijbel en de verdere geschiedenis is geweest. Om zo te kunnen oordelen in hoeverre het idee van vrouwen in het ambt van de kerk een westerse modegril zou kunnen zijn of het niets afdoet van het geloof. De auteurs zijn allen afkomstig uit kerken waar (tot voor kort) alleen mannen vooraanstaande rollen konden vervullen. Het is een traject van bezinning en vernieuwing, dat zij individueel en gezamenlijk doorgemaakt hebben en in het boek is weergegeven. Het boek gaat met grote stappen door de materie heen, zowel qua Bijbelse als wetenschappelijke argumenten, waardoor het voor mij op bepaalde gebieden verhelderend maar niet overtuigend was.
Zie ook: https://www.miworries.nl/niet-zo-neutraal/

Saldo cadeaukaart
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
WhatsApp
E-mail