Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Kind van de rivier

Titel : Kind van de rivier
Auteur(s) : Joubert, Irma
EAN : 9789023994046
Uitgever : Mozaïek
Prijs : € 24,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Kind van de rivier
(2 beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Pérsomi woont met haar analfabete moeder, haar zusje en broers in een hutje op het terrein van de rijke meneer Fourie. Ze vormen een typisch 'bijwonersgezin': arm, onderontwikkeld en sociaal zwak.

Hoe ouder Pérsomi wordt, hoe meer ze zich gaat schamen voor de vuiligheid en het gebrek aan beschaving bij haar thuis. Gelukkig is ze intelligent. Ze krijgt een beurs van de staat waarmee ze eerst naar de middelbare school kan, en vervolgens naar de universiteit. Ze zet alles op alles om aan haar milieu te ontsnappen.

Tussen Pérsomi en Boelie, de oudste zoon van meneer Fourie, ontstaat een bijzondere vriendschap. Maar de groeiende apartheid in de Zuid-Afrikaanse samenleving zet ook hun relatie op scherp. Als in 1957 de Indische gemeenschap wordt gedwongen om uit het dorp te vertrekken, springt Pérsomi als advocaat voor hen in de bres. Haar besluit om haar Indische vrienden te verdedigen leidt tot een directe confrontatie met haar dorp – en met Boelie.

Irma Joubert was 35 jaar lang docent geschiedenis. Deze ervaring komt haar goed van pas bij het schrijven van haar historische romans.

Productspecificaties
EAN : 9789023994046
Auteur(s) : Joubert, Irma
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Uitgever : Mozaïek
Verschenen : Juni 2013
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 560
Afmetingen : 215 x 135 x 52 mm
Gewicht : 770 gram
Velden met een * zijn verplicht
Een mooi boek
Recensie door: Mevr. de Kort

Zelf ben ik niet een geoefende lezer. Maar dit boek heeft me geraakt. Ik zag hem staan op jullie site en heb deze opgehaald in de winkel in Zoetermeer. Je krijgt sympathie voor de hoofdpersonen. In het begin lukte het me niet goed om in het verhaal te komen, alle namen onthouden vond ik moeilijk, het verhaal begon langzaam, maar toen ze op het internaat kwam begon ik te lezen als een speer. In een paar dagen had ik het boek bijna uit. Er zit geschiedenis in het verhaal en er gebeuren veel dingen. Smaken verschillen misschien. Het lijkt een dikke pil dit boek en ik dacht het lukt me nooit, maar je vliegt er echt doorheen.

Prachtig en ontroerend
Recensie door: Jeanette Rodenburg

Prachtige roman van Irma Joubert. Het verhaal speelt zich af tussen 1938 en 1968. Hoofdpersoon van het boek is Pérsomi Pieterse. Zij woont in Zuid-Afrika, in een klein huis. Samen met haar ouders, broers en zussen. Het gezin is arm en woont op het land, op de 'plaas', van meneer Fourie. Zij zijn 'bijwoners'. Vlakbij het huis is een rivier. Die rivier speelt een grote rol in het boek. Het is de grote wens van Pérsomi ooit advocaat te worden. Omdat haar familie arm is, heeft zij beurzen nodig om op de middelbare school en op de universiteit te komen. Pérsomi kan goed leren en weet wat zij wil. De roman is vlot geschreven, boeit van begin tot eind en leert de lezer veel over Zuid-Afrika.