Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Vleugelslag

Titel : Vleugelslag
Auteur(s) : Luiten, Marieke
EAN : 9789023994596
Uitgever : Mozaiek
Prijs : € 18,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Vleugelslag
(2 beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Studeren. Arts worden. De zeventienjarige Sara weet wat ze wil wanneer ze haar geboorte-eiland achter zich laat om in de stad Goma te gaan wonen.

Ze komt terecht in het gezin van Prince en Espérance, haar broer en schoonzus. Met schoonmaakwerk in een ziekenhuisje verdient ze geld voor haar studie. Dokter Paluku stimuleert Sara haar droom te volgen. Ze assisteert bij bevallingen en mag steeds vaker gewonden verzorgen.

Niemand weet echter de werkelijke reden van haar komst naar Goma. Het lijkt erop dat Espérance Sara's motieven doorziet. De vrouwen wantrouwen elkaar. Na verloop van tijd ontdekt Sara dat er iets aan de hand is met haar schoonzus. Komt ze te weten wat Prince's vrouw in haar schild voert? En is ze in staat om tegelijk haar eigen geheim verborgen te houden?

Een actuele roman over liefde, verraad en culturele druk in oorlogsgebied.

Marieke Luiten (1983) woonde en werkte van 2011 tot 2013 in de Democratische Republiek Congo, samen met haar man Andreas die werkzaam is voor de hulporganisatie ZOA. In november 2012 moesten ze evacueren omdat haar woonplaats, de stad Goma, door rebellen werd ingenomen. Luiten is kunsthistoricus en schreef diverse journalistieke artikelen en een kort verhaal in de bundel Kerstavond. Vleugelslag is haar debuutroman.

Productspecificaties
EAN : 9789023994596
Auteur(s) : Luiten, Marieke
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Februari 2014
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 215 x 134 x 23 mm
Gewicht : 364 gram
Velden met een * zijn verplicht
Vleugelslag
Recensie door: Jacqueline

Vleugelslag is het verhaal van Sara, die vlucht voor de belofte die haar vader aan een man heeft gedaan. Maar het is ook een verslag van de verschrikkingen die in Rwanda hebben plaatsgevonden en nog steeds gebeuren.
Het boek is zo geschreven dat je wilt doorlezen en van te voren geen idee hebt hoe het af loopt. Het is geen 'typisch christelijk' boek waarin de hulp van God centraal staat, eerder een rauwe beschrijving van de toestand in Rwanda. Het heeft me geraakt.

Bijzonder mooi boek!
Recensie door: Elise

Vleugelslag is een heel bijzonder boek! De manier van schrijven zorgt ervoor dat je door wilt lezen. Het gaat over een jonge vrouw in Afrika die wil vluchten van haar ouderlijk huis en opnieuw wil beginnen door bij haar broer en schoonzus te gaan wonen. Ze wil graag geld verdienen om te gaan studeren. Het is een moedige vrouw die worstelt met haar verleden en op haar nieuwe plek achtervolgt het verkleden haar. En voor de oorlog moet ze weer vluchten.

Het boek heb ik aan een stuk door gelezen. Ik vond het erg spannend en vroeg me af hoe het zou aflopen. Wat me raakte is het feit dat er in Rwanda en omstreken zoveel verkrachtingen plaats vinden en de schaamte van de vrouwen hierover. Wat ik prettig vind is dat deze verkrachtingen subtiel beschreven werden. Het raakte me dat de vrouwen in dit boek de situaties veelal alleen en onbesproken verwerken. Dit boek is weer een bewustwording van wat er in Afrika nu nog afspeelt en hoe veilig wij in Nederland zijn! Maar het boek gaat ook over liefde en hoe regels de relaties kunnen beletten. Kortom, er komt in dit boek veel aan het bod, moed, liefde, verdriet en armoede. Voor de Afrikaanse woorden is achter in het boek een verklarende woordenlijst opgenomen.

Nu maar hopen dat er een vervolg komt!!