Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De lantaarnzwaaier

Titel : De lantaarnzwaaier
Auteur(s) : Fourie, Sophia
EAN : 9789023994664
Uitgever : Uitgeverij Mozaiek
Prijs : € 8,95
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De lantaarnzwaaier
(2 beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Mosselbaai, Zuid-Afrika 1890. Op stormachtige nachten wordt Sophie door haar vader gedwongen op een hoge rots aan de kust te gaan staan.

Ze moet met een grote stormlantaarn zwaaien en op die manier de schippers in verwarring brengen, zodat hun schepen te pletter slaan op de gevaarlijke rotskust. Haar vader en zijn strandjutters gaan er vervolgens met de aangespoelde handelswaar vandoor.
In een confrontatie met haar vader trotseert Sophie zijn bevelen. Dan loopt er in een hevige storm weer een handelsschip op de rotsen. 's Ochtends wordt de gewonde kapitein Sophies huis binnengedragen. Maar wie heeft ditmaal de lantaarn gezwaaid? En waarom voelt Sophie zich zo onweerstaanbaar tot deze vreemdeling aangetrokken?

Heen en weer geslingerd tussen de loyaliteit aan haar ouders, de verlangens van haar hart en de roep van haar geweten moet Sophie een allesbeslissende keuze maken.

Sophia Fourie woont aan de westkust van Zuid-Afrika, waar ze als gids werkt en mede-eigenaar is van het Strandveldmuseum.

Productspecificaties
EAN : 9789023994664
Auteur(s) : Fourie, Sophia
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Uitgever : Uitgeverij Mozaiek
Verschenen : September 2016
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 240
Afmetingen : 211 x 135 x 30 mm
Gewicht : 50 gram
Velden met een * zijn verplicht
De lantaarnzwaaier
Recensie door: Jacqueline

Ik weet niet zo goed hoe ik dit boek zal typeren. De historische achtergrond, de gebeurtenissen en en de verhaallijn vond ik mooi. Al lezende krijg je een goed beeld van hoe het leven zich in de tijd waarin het verhaal speelt zich afspeelde. In dat opzicht is het een meeslepend boek. Maar er wordt naar mijn idee teveel 'iets vol op de mond gekust' , dit wordt ook uitgebreid beschreven. En dat ik vind afbreuk doen aan deze historische roman. Jammer! Maar als je daar wel van houdt, dan heb je een mooi boek in handen.

Prachtig meeslepend verhaal.
Recensie door: Elise

De lantaarnzwaaier.
Fantastisch boek!!
Het verhaal speelt zich af rond 1892 in Zuid-Afrika. Sophie is enigst kind in een gezin dat woont op een boerderij. Er wonen ook andere mensen die werken op de boerderij. Haar ouders, vooral haar moeder is een voornaam iemand met een slechte gezondheid. Haar vader is hard. Siena, die in de keuken werkte, was als een moeder voor Sophie als haar eigen moeder weer eens in bed lag.
Als er een schip tegen de rotsen strand wordt er bij Sophie thuis een schipper gebracht met de naam Robert. Hij is er erg slecht aan toe en het duurt lange tijd voordat hij hersteld is. Zijn aanwezigheid roept allerlei gevoelens op bij Sophie en als hij weggestuurd wordt komen er nog meer vragen bij.
Er zijn in het verleden veel dingen gebeurd waar niet over gesproken wordt. Sophie wil graag openheid en wordt er gek van dat er zo geheimzinnig gedaan wordt.
Tussendoor komt ook nog haar oude jeugdvriend opzitten!?
Ze is verliefd maar kan dat wel? Beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes in elkaar.
Het verhaal blijft alle bladzijden meeslepend en komt niet 1 keer in een sleur.
Het is echt jammer als je dit boek uit hebt!!