Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Schimmenspel

Titel : Schimmenspel
Auteur(s) : Poland, Marguerite
EAN : 9789023994794
Uitgever : Mozaïek
Prijs : € 24,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Schimmenspel

kroniek van een Zuid-Afrikaanse missiepost

(2 beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

27 januari 1898. De anglicaanse pastor Walter Brownley arriveert in St. Matthias, een welvarende missiepost aan de Zuid-Afrikaanse Oostkaap.

Vol twijfels over zijn roeping als geestelijke heeft hij Engeland verlaten, maar op St. Matthias voelt hij zich onmiddellijk thuis. De missiepriester, Charles Farborough, is een zachtaardig man met warm hart voor de Xhosabevolking.

Tegen wil en dank ontluikt bij Walter een diepe genegenheid voor Farboroughs dochter Frances - een onmogelijke liefde, want zij is voorbestemd voor een huwelijk met haar jeugdvriend Victor Drake.

Gedesillusioneerd wijkt Walter uit naar de afgelegen missiepost van een priester die op de rand van waanzin verkeert. Alleen een oude Engelse speeldoos biedt nog een schrale troost.

Naast een liefdesverhaal en een familiekroniek is Schimmenspel ook een gevoelig en raak portret van Zuid-Afrika op de grens van de twintigste eeuw. Langzaam maar zeker raken tradities in verval en vallen gemeenschappen uiteen; de exploitatie van de goudmijnen leidt tot misbruik van zwarte arbeiders en een Tweede Boerenoorlog lijkt onafwendbaar.

Tegen deze achtergrond speelt dit ingrijpende relaas van liefde en aanvaarding, verlies en vervreemding.

Klik hier voor een leesfragment.

Marguerite Poland (1950, Johannesburg) is een vermaard auteur die enkele bekroonde romans en kinderboeken schreef. Poland woont met haar man en twee dochters afwisselend in Grahamstown en Durban, Zuid-Afrika.

Productspecificaties
EAN : 9789023994794
Auteur(s) : Poland, Marguerite
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Uitgever : Mozaïek
Verschenen : September 2015
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 464
Afmetingen : 213 x 136 x 43 mm
Gewicht : 644 gram
Velden met een * zijn verplicht
Prachtig boek
Recensie door: Jeanne Anna

De proloog moest ik twee keer lezen vanwege het aantreden van zo ongeveer alle belangrijke personages. Toen ik deze hobbel eenmaal had genomen, ontrolde zich een prachtig boek met bijzondere hoofdpersonen. Het verhaal speelt rond 1890 met een missionaris in Zuid-Afrika in de hoofdrol. Aan de orde komen: roeping, heidense gebruiken, het christelijk geloof, oorlog en liefde. Zelden las ik zo'n briljante beschrijving van de omgeving. Al lezend ben je zelf in Afrika. Ik ben onder de indruk van het verhaal en de schrijfstijl.

Schitterend!!!
Recensie door: Elise

Dit boek is, ik weet gewoon niet hoe ik het goed kan uitdrukken, het is SCHITTEREND!!
Het verhaal wordt beschreven in hele mooie zinnen. Een genot om te lezen! Het boek blijft je niet alleen verrassen door de onderwerpen als schimmen, oorlog, liefde, dood. Maar vooral ook door de manier waarop de schrijfster hier mee om gaat.
Walter een anglicaanse priester betrekt een missiepost in de Oostkaap. Daar leert hij de missiepriester Charles Farborough, en zijn gezin, de Xhosa bevolking , de dorpsgenoten en de adembenemende natuur kennen. Hij voelt zich erg aangetrokken tot de dochter van de missiepriester.
Walter wordt uitgezonden naar een missiepost een heel eind verderop. Waar hij met zijn paard Boggis heen gaat. Die missiepost was helemaal 'dood' maar is weer tot leven gekomen.
Toch bleef Walter onrustig in zijn hart en besloot weer naar Engeland te gaan. Maar zo makkelijk gaat dat niet...