Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Letitia's appelboom

Titel : Letitia's appelboom
Auteur(s) : Kirkpatrick, Jane
EAN : 9789023994800
Uitgever : Mozaïek
Prijs : € 20,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Letitia's appelboom
(2 beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Letitia bezit een document van onschatbare waarde - een papier dat bewijst dat ze niet langer een slavin is.Een levensreddend geschenk voor een zwarte vrouw alleen. De blanken beschouwen haar weliswaar nog steeds niet als een mens, maar met haar documenten kan ze in elk geval bewijzen dat ze vrij is.Lezen kan Letitia niet. Toch vertrouwt ze op deze papieren - net zoals ze Davey Carson begint te vertrouwen, een Ierse boer die wil dat zij met hem meegaat naar het westen.De reis is levensgevaarlijk, maar Letitia vindt steun in haar vriendschap met de blanke doktersvrouw Nancy, van wie de tocht een gruwelijke tol eist.Eenmaal aangekomen in het zogenaamd vrije Oregon ondervindt Letitia dat ook een officieel document haar niet kan redden van de wreedheid van mensen.Noodgedwongen gaat ze een lange weg die haar uiteindelijk zal leren hoe ze werkelijk vrij kan zijn.Een indringend en ontroerend verhaal dat je aanklampt en meevoert op de reis naar het onbegrensde West-Amerika. De auteur heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de historische persoon Letitia's. Achterin het boek staan de feiten vermeld waarop dit verhaal rust. Klik hier om het eerste deel van het boek in te zien."Letitia Carson heeft echt bestaan. Knap is de manier waarop Jane Kirkpatrick deze historische figuur vlees en botten geeft. Een liefdevolle, warme persoonlijkheid bindt de strijd aan tegen de discriminatie en het onrecht die zijn meeverhuisd naar Oregon. Een taaie, zorgzame vrouw, en gelovig: zoals de Heer voor de musjes zorgt, zal Hij ook voor haar zorgen. Prettig dat kaarten voor in het boek het verhaal verduidelijken, evenals de lijst van personen die een rol spelen in de roman. De historische verantwoording achterin is een aangename toegift. Een mooi boek, dat ik veel lezers toewens." Recensie in het Nederlands Dagblad van 6 mei 2015De auteur tekent de onrechtvaardige wereld, de machtspositie van de blanken en het leven in Oregon in de 19e eeuw op aannemelijke wijze. Letitia maakt veel ellende mee, als slavin en als vrije vrouw. Maar ze heeft een ontzettend sterk en optimistisch karakter. Ze bezit een grote wijsheid, die haar aanzet om angsten te overwinnen, te rouwen over haar dode kinderen en voor zichzelf op te komen. Door drie verschillende vrouwen met elkaar te verbinden laat de schrijfster zien wat de waarde en de functie van vriendschap en vrijheid is, juist te midden van gevaren en verdriet. Recensie in het Reformatorisch Dagblad van 24 juli 2015

Productspecificaties
EAN : 9789023994800
Auteur(s) : Kirkpatrick, Jane
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Uitgever : Mozaïek
Verschenen : Maart 2015
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 384
Afmetingen : 216 x 136 x 37 mm
Gewicht : 534 gram
Velden met een * zijn verplicht
Mooi!
Recensie door: Maaike

Een verhaal over een zwarte vrouw die allerlei ellende ondervindt enkel en alleen vanwege haar kleur en afkomst... En tegelijkertijd een verhaal over moed, kracht, geloof, doorzettingsvermogen en vertrouwen! Ik vond het een prachtig boek! De schrijver is er in geslaagd de hoofdpersoon neer te zetten als een gewone vrouw, dichtbij bij de lezers. Wat ik ook een sterk punt vindt, is dat de auteur grondig historisch onderzoek heeft gedaan en dat het verhaal dus op veel feiten rust.

Letitia's appelboom
Recensie door: Jacqueline

Eigenlijk hou ik niet van historische romans. Maar deze is anders. Het is zo goed geschreven dat je de gebeurtenissen voor je ogen ziet uitrollen. En ook nog gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis. Het is bijna niet te geloven wat mensen elkaar kunnen aandoen vanwege een huidskleur die anders is. Deze vrouw toonde moed en doorzettingsvermogen en vooral veel liefde en wijsheid. Soms zijn er wel wat rare sprongen in het verhaal, dan denk je ven heb ik wat gemist. Maar verder meeslepend geschreven.