Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Als je nu blijft zwijgen...

Titel : Als je nu blijft zwijgen...
Auteur(s) : Breslin, Kate
EAN : 9789023994824
Uitgever : Mozaïek
Prijs : € 20,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Als je nu blijft zwijgen...
(2 beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Het is 1944. Ternauwernood ontkomt Hadassa Benjamin, een blonde Jodin, aan het vuurpeloton.

Maar.... ze wordt vervolgens gedwongen te gaan werken voor SS Commandant Aric von Schmidt in het doorgangskamp Theresienstadt. Daar moet ze toezien dat haar eigen volksgenoten naar Auschwitz gedeporteerd worden.

Hoewel haar valse naam Stella Muller en haar baas Aric haar enige bescherming bieden heeft ze, omringd door zo veel gruwelen, het gevoel door God verlaten te zijn.
Als de commandant blijkt geeft van genegenheid voor haar, ontvouwt zich een unieke kans om haar volk of althans de kinderen, en daarmee de toekomst van haar volk te redden. De prijs is hoog.

Misschien vraagt het zelfs het ultieme offer. Wanhopig vraagt Stella zich af of God haar hier geplaatst heeft met het oog op een tijd als deze. Zou ze nu nog kunnen blijven zwijgen? Maar hoe moet ze haar mensen redden als ze zichzelf niet eens redden kan?

Als je nu blijft zwijgen... is een intiem portret en tegelijk een groots zicht op pijn en lijden, maar ook op overwinning en vreugde om vrijheid.

Kate Breslin was als boekverkoper jarenlang actief in het boekenvak. Ze publiceerde eerder gedichten en reisverhalen. Als je nu blijft zwijgen... is haar debuut als romanschrijfster.

Productspecificaties
EAN : 9789023994824
Auteur(s) : Breslin, Kate
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Uitgever : Mozaïek
Verschenen : April 2015
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 432
Afmetingen : 216 x 136 x 39 mm
Gewicht : 607 gram
Velden met een * zijn verplicht
Esther ontmoet nieuwe vijanden
Recensie door: Thea

Zag dat er veel boeken over de oorlog waren in de winkel. Deze sprong er voor mij uit. Het is apart om te lezen hoe de geschiedenis van Esther (hebr. Hadassa) uit de bijbel invoelbaar wordt in deze roman. Hoewel je begrijpt dat dit verhaal geen feitelijke gebeurtenis is, komt het echter wel heel erg dichtbij.

Spannend tot de laatste bladzijde...
Recensie door: Maaike

Een verhaal dat speelt in de Tweede Wereldoorlog, kan dat nog iets nieuws, iets origineel bevatten? Zo vroeg ik me af toen ik dit boek in handen kreeg. Na het lezen daarvan zeg ik: blijkbaar!

'Als je nu blijft zwijgen' is een verhaal dat blijft boeien tot op de laatste bladzijde... Zelfs voor degenen die het Bijbelse verhaal van Esther kennen, en daarmee denken de loop van deze parallelvertelling te kunnen voorspellen, biedt het boek veel spannende momenten en onverwachtse wendingen!

De beschrijving van de ontwikkeling van het geloofsleven van Stella vond ik iets minder sterk. Daar staat tegenover dat ik de personage van Arik (Ahasveros?) mooi vond neergezet, verrassend ook.

Het boek boeit niet alleen, maar houdt ook een spiegel voor. Er zijn verschillende momenten in het verhaal dat je je als lezer afvraagt: en ik, wat zou ik doen?

Ik vond het prettig dat er achterin het boek historische, feitelijke informatie is opgenomen over het kamp Theresienstadt.

Aan iedereen die van een spannend boek houdt: van harte aanbevolen!