Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De belofte

Titel : De belofte
Auteur(s) : Weisgarber, Ann
EAN : 9789023994893
Uitgever : Mozaïek
Prijs : € 23,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De belofte
(3 beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Ohio, 1900. Vanwege een groot schandaal ontvlucht de jonge pianiste Catherine Wainwright haar geboortestad Dayton. In haar wanhoop besluit ze te trouwen met een vroegere aanbidder, Oscar Williams, die inmiddels als weduwnaar met zijn zoontje André op een melkboerderij woont, op een eiland voor de kust van Texas.Voor Catherine is de overgang van haar oude vrijgevochten luxeleventje naar een primitief bestaan met een man en een kind op een bloedheet, afgelegen eiland enorm. Oscars zoontje mist zijn overleden moeder en hoewel Oscar zelf zijn uiterste best doet het Catherine naar de zin te maken, blijven de geheimen uit het verleden een schaduw over hun prille verstandhouding werpen.Nan, Oscars huishoudster, ziet de komst van Catherine met lede ogen aan. Zij heeft Oscars eerste vrouw beloofd de zorg voor de kleine André op zich te nemen. En ze mag master Oscar zo graag… Dan kondigt zich een verwoestende orkaan aan. Terwijl de wereld letterlijk op zijn grondvesten schudt, worden Catherine en Nan zwaar op de proef gesteld.De belofte is een fijnzinnig en aangrijpend verhaal over liefde, verlies en verborgen geheimen, gebaseerd op een ware geschiedenis. Weisgarbers werk werd genomineerd voor de Orange Prize, waarmee Ann Weisgarber zich definitief een plaats in de hedendaagse Amerikaanse literatuur verwierf.* Gebaseerd op de geschiedenis van een van de dodelijkste overstromingen uit de Amerikaanse geschiedenis * Een teer en psychologisch verbluffend knap verhaal* Een subtiele verkenning van de verhouding tussen drie mensen met een totaal verschillende achtergrond* Genomineerd voor de Orange Prize* Een prachtige, fijnzinnige en onvergetelijke romanAnn Weisgarber is docent sociologie op een Amerikaanse universiteit en schreef twee veelgeprezen en bekroonde romans, waaronder 'De belofte'.Klik hier om het eerste deel van het boek in te zien. Klik hier voor een bespreking van dit boek in het Nederlands Dagblad.

Productspecificaties
EAN : 9789023994893
Auteur(s) : Weisgarber, Ann
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Uitgever : Mozaïek
Verschenen : Augustus 2019
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 352
Afmetingen : 215 x 135 x 28 mm
Gewicht : 424 gram
Velden met een * zijn verplicht
Historisch decor
Recensie door: Maaike

De auteur heeft een mooi verhaal geschreven tegen een boeiend historisch decor. Vooral dat laatste vind ik een sterk punt van dit boek. De orkaan, waardoor het eiland waarop de hoofdpersonen wonen getroffen word, is heel realistisch beschreven (en in het nawoord ook onderbouwd met historische gegevens). Ook de verschillende sociale milieus en de spanning daartussen vind ik knap beschreven. Nan, de hulp, speelt een mooie rol en haar emoties zijn erg invoelbaar. Minder sterk vind ik de relatie tussen Catherine en Oscar. De auteur probeert de lezer tot het laatste in spanning te houden, wat ook is gelukt, maar de ontknoping viel mij uiteindelijk een beetje tegen. Al met al echt een aanrader, zeker voor lezers die genieten van romans met een historische achtergrond!

Knap geschreven
Recensie door: Jeanne A.

Knap geschreven roman waarin er eigenlijk twee vrouwelijke hoofdpersonen zijn. Je leert hun zeer verschillende leefwerelden kennen. Op de derde bladzijde was ik al in de ban van het verhaal. In het boek worden veel dingen niet gezegd en dat maakt het een boek om over na te denken. Het boek vertelt ook over de orkaan die in 1900 over het plaatsje Galveston in Texas raasde.

Goed boek
Recensie door: G. Verhoef

Tot de laatste bladzijde blijft de belofte een goed boek, waarbij het wel weer anders afloopt dan je denkt. (We verklappen niets) Het is een verrassend boek en het brengt je bij verhalen die (in ieder geval gedeeltelijk) waar gebeurd zijn. Wie meer wil dan alleen een zoveelste roman kan hier haar / zijn hart ophalen.

Saldo cadeaukaart
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
WhatsApp
E-mail