Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Augustusgras

Titel : Augustusgras
Auteur(s) : Mayhew, Anna Jean
EAN : 9789023994978
Uitgever : Mozaiek
Prijs : € 19,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Augustusgras
(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Op een zinderend hete dag in augustus 1954 gaat de 13-jarige Jubie Watts met haar familie voor het eerst met vakantie.

Vanuit North Carolina rijden ze in een volgepakte auto naar Florida, samen met de zwarte hulp Mary. Zo lang als Jubie zich kan herinneren is Mary er; om schoon te maken, om te koken, om Jubie te kalmeren na een woede-uitbarsting van haar vader, om haar te troosten als haar moeder onbereikbaar is.

Onderweg vallen Jubie de verbodsborden voor zwarte mensen op, en ze realiseert zich dat die ook voor Mary gelden. Hoe verder ze naar het zuiden komen, hoe meer de spanningen toenemen. Dan neemt hun reis een schokkende wending. Jubie moet onder ogen zien dat niet alleen de wereld om haar heen een verschrikkelijk oord kan zijn, maar dat ook haar ouders daarin geen verschil willen maken. Tegen wil en dank wordt Jubie op zichzelf teruggeworpen en neemt ze de moedigste beslissing van haar leven.

Het verhaal van Jubie Watts, die opgroeit in een tijd die broeit van spanning en verandering, is tegelijk het universele verhaal van liefde, verdriet, hoop en moed.

"Met deze debuutroman stijgt Anna Jean Mayhew ver boven de gemiddelde Amerikaanse romans uit. Door haar verhaal in de ik-vorm te schrijven sleept ze je mee in de problemen van Jubie, die lijdt onder de mishandeling van haar wrede vader met zijn duistere praktijken. Ze laat je het koele water van de oceaan voelen en de zinderende zomerzon, vertwijfeling over bestaande relaties en diep verdriet om de dood. Door het verhaal heen weeft ze het onderscheid dat gemaakt wordt tussen blanken en kleurlingen. De warme relatie tussen Jubie en Mary is fijngevoelig weergegeven en des te intenser komt Mary's dood bij de lezer binnen. Mary is degene die als christen leeft, en na haar dood triomferen woorden van hoop en liefde. Het verhaal van Jubie en Mary fascineert tot de laatste pagina." - Reformatorisch Dagblad (5 november 2015)

Anna Jean Mayhew groeide op in het zuiden van de Verenigde Staten, in een tijd dat de rassenscheiding nog volop aan de orde was. Voordat ze haar leven volledig aan schrijven wijdde, was ze hoofdredacteur van twee tijdschriften en eigenaar van een journalistiek agentschap/persbureau.

'Augustusgras' is haar debuutroman. Momenteel schrijft ze aan haar tweede roman.

Productspecificaties
EAN : 9789023994978
Auteur(s) : Mayhew, Anna Jean
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Oktober 2015
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 300
Afmetingen : 216 x 136 x 29 mm
Gewicht : 440 gram
Velden met een * zijn verplicht