Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Goede dagen

Titel : Goede dagen
Auteur(s) : Warmels, Helga
EAN : 9789023994985
Uitgever : Mozaiek
Prijs : € 19,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Goede dagen
(2 beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Arthur Meijerink laat zich overhalen nog één keer met zijn dementerende echtgenote Dieneke op vakantie te gaan. Wat een ontspannen week in een prachtige omgeving had moeten worden, draait uit op een groot drama, waarvan zij allebei niet terugkeren zoals ze zijn vertrokken.Wat blijft er over van een huwelijk als dat alleen nog bij elkaar wordt gehouden door de nietjes uit het trouwboekje?Helga Warmels (1971) is schrijver en journalist. Haar kinderboeken zijn meerdere keren genomineerd en bekroond. Samen met televisieregisseur Mike Warmels heeft ze drie zonen. 'Goede dagen' is haar debuutroman.Klik hier voor een leesfragment.

Productspecificaties
EAN : 9789023994985
Auteur(s) : Warmels, Helga
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Oktober 2015
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 236
Afmetingen : 216 x 135 x 22 mm
Gewicht : 337 gram
Velden met een * zijn verplicht
Goede dagen Helga Warmels
Recensie door: Jacqueline

Op de flaptekst van dit boek staat: een verhaal dat je meesleurt en in verwarring achterlaat. Dat is wat mij betreft precies wat er gebeurt als je dit boek leest. Ik vond het verbijsterend mooi. De grens tussen waan en werkelijkheid wordt regelmatig overschreden, als lezer weet je dan bijna niet waar je je bevindt. Een geweldig knap geschreven boek over wat onverwerkte (jeugd)trauma's met je kunnen doen als je hoofd wat minder wordt. Dit verhaal gaat niet over Dieneke (de vrouw van het echtpaar) maar over de man: Arthur. Een bijzondere debuutroman! Hoort vanaf nu bij mijn favorieten. Lezen dus.

Bijzonder verhaal.
Recensie door: Elise

Het is een tijdje geleden dat ik dit boek gelezen heb. Het boek bleef steeds in mijn gedachten vandaar dat ik er graag iets over kwijt wil.
Een echtpaar waarvan de vrouw dementerende is gaan een week op een groepsvakantie in Nederland. De groep bestaat uit echtparen waar van een partner dementerende is. Ze maken wat uitstapjes. Er ontstaan bijzondere contacten tijdens de vakantie.
Arthur, de hoofdpersoon, krijgt te maken met elke dag een beetje afscheid nemen van z'n eigen vrouw Dieneke.
Wat ik heel knap vind in dit boek is hoe de schrijver de reacties van de omgeving, de bewegingen en gezichtsuitdrukkingen van de dementeren, hoe de verzorging reageert maar ook de gedachten van de hoofdpersoon beschrijft. Zo echt!! (Echt zoals ik in mijn werk ook meegemaakt heb.)
Het verhaal kan waargebeurd zijn en er zitten ook plotselinge spannende momenten in!!