Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

En Rachel huilde

Titel : En Rachel huilde
Auteur(s) : Innes, Brett Michael
EAN : 9789023994992
Uitgever : Mozaïek
Prijs : € 21,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
En Rachel huilde
(1 beoordeling)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Rachel is afkomstig uit Mozambique, maar woont en werkt als hulp in de huishouding in Johannesburg, bij een jong blank echtpaar.

Met het geld dat ze verdient kan ze haar dochtertje onderhouden, maar ook haar familie in Mozambique steunen. Als ze naar de ambassade moet om haar visum te laten verlengen, laat ze haar vierjarige dochtertje achter onder de hoede van haar werkgeefster.

Dan voltrekt zich een onzeglijk drama. Verscheurd door verdriet moet Rachel uit twee kwaden kiezen: alleen en zonder inkomsten terugkeren naar Mozambique, of blijven werken voor de mensen die verantwoordelijk zijn voor de dood van haar kind.

Een aangrijpend verhaal over schuld en schaamte, verdriet en verbittering, vergeving en verlossing, tegen de achtergrond van het hedendaagse Zuid-Afrika dat nog altijd gebukt gaat onder grote verschillen tussen rijk en arm, en onder de erfenis van de apartheid.

Brett Michael Innes is filmproducer. Behalve de romans Kleine Rachel en En Rachel huilde schreef hij ook de scripts voor de verfilmingen, die binnenkort in Zuid-Afrikaanse bioscopen te zien zullen zijn.

Klik hier voor een leesfragment.

Productspecificaties
EAN : 9789023994992
Auteur(s) : Innes, Brett Michael
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Uitgever : Mozaïek
Verschenen : Oktober 2016
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 272
Afmetingen : 216 x 135 x 25 mm
Gewicht : 382 gram
Velden met een * zijn verplicht
En Rachel huilde
Recensie door: Jacqueline

Dit is niet het vervolg op het eerdere boek: Kleine Rachel. Het gaat over een heel andere persoon. Wel een beetje verwarrend als je alleen naar de titel kijkt. Ik vond dit een prachtig boek. Het heeft me erg geraakt. Het is heel knap opgebouwd, steeds vanuit een andere tijd in het jaar en vanuit een ander perspectief. Heel subtiel wordt naar de gebeurtenis waar het allemaal om draait gewerkt. Je voelt dat er iets gaat gebeuren, je wilt ook doorlezen. Wat een voorrecht als je zo kunt schrijven.