Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Vederlicht

Titel : Vederlicht
Auteur(s) : Cantrell, Julie
EAN : 9789023996729
Uitgever : Mozaiek
Prijs : € 22,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Vederlicht
(2 beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

'Veren: hoe groot ze ook zijn, welke vorm of kleur ze ook hebben – goedbeschouwd zijn ze allemaal hetzelfde. Ze zijn zacht, teer. Maar ze hebben een verborgen eigenschap: ze zijn ijzersterk.'

Als Amanda Salassi op de vooravond van orkaan Katrina als begeleidster meegaat met het schoolreisje van haar twaalfjarige dochter Ellie, wordt haar grootste angst bewaarheid: Sarah, de beste vriendin van haar dochter, verdwijnt spoorloos in het moerasland van Louisiana.

Amanda's hele wereld stort binnen korte tijd volledig in. Amanda realiseert zich dat ze het heft in eigen handen moet nemen, voordat het te laat is. De niet aflatende zoektocht naar Sarah wordt voor Amanda tegelijkertijd een persoonlijke zoektocht naar hoop en zin in tijden van tragedie en ondraaglijk verlies.

* Een meesterlijk portret van liefde en moed in een gebroken wereld.
* Originele eigentijdse setting: de verwoestende orkaan Katrina
* Waardevolle, gevoelig geschreven psychologische roman

Vanaf het begin greep dit verhaal greep me. Julie Cantrell is een geweldige 'woordsmit' en Vederlicht biedt diep inzichten. Francine Rivers, internationale christelijke bestseller auteur

Diep emotioneel, ontroerend en vol verbazingwekkende beeldspraak. Cantrells nieuwste boek is een triomf. Alhoewel de pijn sommige pagina's ongeloofelijk moeilijk te lezen maakt, is deze roman er prachtige in geslaagd om de verschillende betekenissen van slavernij en het opgesloten zijn in onhoudbare omstandigheden te beschrijven. Het einde is een genezing. Dit is een boek om van te genieten en om over na te denken. - RT Reviews, 4.5 sterren.

Julie Cantrell woont met haar man en kinderen in Mississippi. Met haar roman Het lied van de bomen won ze de Christy Award for Book of the Year (2013) en stond ze enige tijd op de New York Times Bestsellerslist. Ook met haar tweede boek, Dans van de bergen, oogstte ze in Amerika veel lovende recensies en een plaats op verschillende bestsellerlists. Beide boeken werden ook in Nederland met veel enthousiasme onthaald.

Productspecificaties
EAN : 9789023996729
Auteur(s) : Cantrell, Julie
Taal : Nederlands
Onderwerp : Historische roman (populair)
Uitgever : Mozaiek
Verschenen : Maart 2016
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 216 x 136 x 38 mm
Gewicht : 597 gram
Velden met een * zijn verplicht
Boeiend onderwerp, spannend verhaal
Recensie door: A.M.

Wie in 'Vederlicht' begint te lezen, legt het niet snel meer weg... De spanning is vanaf de eerste bladzijde voelbaar en wordt op een knappe manier gedurende het verhaal verder opgebouwd. Tot de verdwijning van de 12-jarige scholier Sarah. Daarna komen de hoofdpersonen in een achtbaan van emoties terecht en de auteur sleept de lezer daarin mee. Persoonlijk vond ik het onderwerp (o.m. uitbuiting en mishandeling) van het boek heel boeiend en origineel; ik heb nog weinig moderne, christelijke romans gelezen hierover. De auteur geeft mijns inziens een realistisch beeld van hoe betrokken hiermee om gaan. Minder realistisch vind ik de hoeveelheid gebeurtenissen in het hele verhaal, maar met name in de laatste hoofdstukken. Ik vind het jammer hoe de zorgvuldig opgebouwde spanningsboog aan het einde van het verhaal ineens inzakt. De auteur had wat mij betreft veel meer aan de fantasie van de lezer over kunnen laten. Niettemin, een zeer boeiend verhaal wat het lezen zeker waard is!

aangrijpend
Recensie door: Jacqueline

Vederlicht is het derde boek van Julie Cantrell dat in het Nederlands is verschenen. De eerste twee lazen lekker weg. Dit is een heel ander boek. De vriendin van Ellie (Sarah)verdwijnt tijdens een schoolreisje. Spoorloos lijkt het. Het boek vertelt de geschiedenis van Ellie en haar moeder tijdens de zoektocht naar Sarah. En tussendoor, in cursief, vertelt Sarah hoe het met haar gaat. Waar Ellie en haar moeder worstelen met God, blijkt uit de schrijfsels van Sarah hoe groot haar vertrouwen in Hem is. Ik vond dit een aangrijpend boek. Vanaf de eerste bladzij is het spannend, je voelt dat er wat gaat gebeuren. Heeft me bijna tot het einde in z'n greep gehouden. Maar dan...in het laatste hoofdstuk moet er nog heel veel antwoorden komen op vragen die de hoofdpersonen zich gesteld hebben. En die worden allemaal in dat hoofdstuk 'gepropt' voor mijn idee. Jammer. Vandaar de drie sterren. Het vraagt wat mij betreft wel om een goed vervolg. Het einde is open en daardoor enigszins onbevredigend.