Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Een hemel zonder schroeven

Titel : Een hemel zonder schroeven
Auteur(s) : Meijeren, Marieke van
EAN : 9789023996958
Uitgever : Mozaïek
Prijs : € 18,50
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Een hemel zonder schroeven
(2 beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Ze hoorde de zee ruisen, zag zichzelf emmers water sjouwen en om pillen smeken. De zesde verdieping, dacht ze. Wat moet ik hier.....

De psychiater uit een ver verleden, de mislukte rotgans op de muur, de doorgedraaide vrouw in badjas, ze hoorden hier allemaal thuis - behalve zijzelf.'Een hemel zonder schroeven is het aangrijpende verhaal van Maria, die wordt opgenomen omdat ze niet meer voor zichzelf kan zorgen.

Wanhopig klemt ze zich vast aan wat haar dierbaar is: de natuur, haar tekenspullen, haar huisje. Ze heeft het al eens eerder meegemaakt. Zichzelf kwijtraken - dat laat ze niet nog een keer gebeuren.

Een hemel zonder schroeven is een roman over het verlangen naar thuiskomen. Te mogen zijn op de plek waar je hoort, waar niemand je meer gevangen kan houden. Een eerlijk en schaamteloos verhaal over vervreemding, sterfelijkheid en de troost van woorden.

Productspecificaties
EAN : 9789023996958
Auteur(s) : Meijeren, Marieke van
Taal : Nederlands
Onderwerp : Literaire roman, novelle
Uitgever : Mozaïek
Verschenen : Maart 2017
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 160
Afmetingen : 216 x 135 x 17 mm
Gewicht : 258 gram
Velden met een * zijn verplicht
Zeer indrukwekkend!!
Recensie door: Elise Baas

Diep onder de indruk van dit boek!! Eenzaamheid. Geborgenheid. Tederheid. Verdriet. Pijn. Schoonheid.

Laat niet los...
Recensie door: Maaike

Het is moeilijk woorden te vinden om dit boek te beschrijven. Net zo als dat sommige zinnen en gedeelten uit het boek zich niet zo gemakkelijk laten verstaan. Tegelijk ligt daar wat mij betreft ook de kracht van dit boek. Oppervlakkigheid en gemakkelijke antwoorden op de grote en kleine vragen van het leven zijn de auteur vreemd. Ze neemt de lezer mee in de worstelingen van de hoofdpersoon. En ze doet dit op zo'n manier dat je met de hoofdpersoon gaat meevoelen, je met haar gaat verbinden en uiteindelijk met haar gaat mee worstelen en mee zoeken. Heel knap gedaan! Dit verhaal laat je niet los en zodra je het boek uit hebt voel je de behoefte het nog eens te lezen en misschien nog wel eens. De diepte van sommige zinnen laat zich nu eenmaal niet in ene keer peilen.