Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

1 Petrus / druk 1

Titel : 1 Petrus / druk 1
Auteur(s) : Houwelingen, P.H.R. van
EAN : 9789024260928
Uitgever : Kok
Prijs : € 36,-
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
1 Petrus / druk 1

rondzendbrief uit Babylon

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het boek 1 Petrus, Rondzendbrief uit Babylon, geschreven door P.H. R. van Houwelingen, maakt deel uit van de serie Commentaar Nieuwe Testament.

Het Nieuwe Testament telt twee brieven op naam van de apostel Petrus. Ze behoren tot de zogeheten Katholieke Brieven, die door verschillende oorzaken helaas wat in de schaduw gebleven zijn van de door Paulus gevoerde correspondentie. Daarom hebben 1 en 2 Petrus een zorgvuldige belichting nodig. Wanneer Petrus zelf aan het woord wordt gelaten, als apostel en ooggetuige van Jezus Christus, blijken zijn brieven te beschikken over unieke zeggingskracht.

In deze Bijbelverklaring wordt 1 Petrus getypeerd als een rondzendbrief uit Babylon. Het is een apostolisch rondschrijven, geadresseerd aan een kring van christelijke gemeenten in de regio Klein-Azië. 'Uitverkoren vreemdelingen van de diaspora', zo betitelt Petrus zijn lezers. Zelf bevond de apostel zich in een ander diasporagebied, waarschijnlijk het mesopotamische Babylon. Zijn rondzendbrief was bedoeld om te bemoedigen in het lijden waarmee de eerste lezers vrijwel dagelijks te maken kregen: sociale discriminatie. Vooral vanwege dit thema is 1 Petrus van blijvende betekenis voor de maatschappelijke betrokkenheid van christenen.

Ichthusboekhandel.nl kan de hele serie Commentaar Nieuwe Testament leveren via printing on demand, d.w.z. dat de delen afzonderlijk op bestelling worden bijgedrukt.

Productspecificaties
EAN : 9789024260928
Auteur(s) : Houwelingen, P.H.R. van
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbelwetenschappen
Reeks : Commentaar op het Nieuwe Testament Derde serie Afdeling Katholieke Brieven en Openbaring
Uitgever : Kok
Verschenen : April 2021
Druk : 4
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 206
Afmetingen : 246 x 161 x 22 mm
Gewicht : 557 gram
Velden met een * zijn verplicht