Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Johannes / druk 1

Titel : Johannes / druk 1
Auteur(s) : Houwelingen, P.H.R. van
EAN : 9789024260980
Uitgever : Kok
Prijs : € 55,-
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Johannes / druk 1

het evangelie van het Woord

(Geen beoordelingen)
Delen:
Beschrijving

Het boek Johannes, het Evangelie van het Woord, geschreven door P.H.R. van Houwelingen, is één van de commentaar delen in de serie Commentaar Nieuwe Testament. Deze serie staat onder redactie van prof. dr. J van Bruggen, emeritus hoogleraar aan de Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken (Vrijgemaakt) te Kampen.

Het vierde evangelie staat op naam van Johannes, de lievelingsleerling van Jezus. Zijn bedoeling was te documenteren - met het oog op het geloof van zijn lezers - dat Jezus de Messias is, de zoon van God. Daartoe heeft hij uit het overvloedige feitenmateriaal een eigen selectie gemaakt. In menig opzicht klinkt het Johannes-evangelie anders dan Mattheus, Marcus en Lucas. Jezus komt bijvoorbeeld veel uitvoeriger aan het woord, zowel in openbare redevoeringen als in persoonlijke gesprekken. Toch is het basisverhaal gelijk. Als apostolische oor- en ooggetuige wist Johannes zich op hoge leeftijd nog nauwkeurig te herinneren wat hij indertijd had meegemaakt. De opmerkzame lezer zal in het vierde evangelie dan ook tal van historische details ontdekken.

Als evangelist schetst Johannes de levensweg van zijn inmiddels verheerlijkte Heer. Hij wil ervan getuigen dat in het aardse leven van Jezus voortdurend hemelse glorie schittert. Zelfs tijdens zijn lijden en sterven bleef die glorie onaangetast. Door middel van een weloverwogen proloog begint het vierde evangelie in de hemel. Wij hebben, aldus Johannes, de goddelijke glorie gezien van het vleesgeworden Woord, dat bij God was en zelf God is. En niemand weet meer van God dan Hij die rust aan het hart van de Vader. Wat Jezus Christus tot ons gezegd heeft, is geloofwaardig. Zo schrijft Johannes het evangelie van het Woord!

Ichthusboekhandel kan de hele serie Commentaar Nieuwe Testament leveren via printing on demand, d.w.z. dat de delen afzonderlijk op bestelling worden bijgedrukt.

Productspecificaties
EAN : 9789024260980
ISBN : 9024260981
Auteur(s) : Houwelingen, P.H.R. van
Taal : Nederlands
Onderwerp : Bijbelwetenschappen
Reeks : Commentaar op het Nieuwe Testament (3)
Uitgever : Kok
Verschenen : April 2021
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 246 x 161 x 36 mm
Gewicht : 107 gram
Velden met een * zijn verplicht