Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De geschiedenis van de Joden

Titel : De geschiedenis van de Joden
Auteur(s) : Schama S.
EAN : 9789025435172
Uitgever : Atlas Contact, Uitgeverij
Prijs : € 35,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Leiden : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De geschiedenis van de Joden
(1 beoordeling)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Dit is het boek dat Simon Schama altijd al heeft willen schrijven: Possibly the greatest story ever told, een grootse geschiedenis van het Joodse volk in de geschiedenis van de wereld.

Van Mozes tot psycho­ analyse, van de Bijbel tot de Westelijke Jordaanoever, van de cultuur tot en met de wetenschap: op al deze terreinen zijn Joden van een beslissende invloed geweest op de ontwikkeling van de wereld. Zoals John Adams, de tweede president van de Verenigde Staten ooit schreef: `De Joden hebben meer bijgedragen aan de bescha­ving van de mensheid dan willekeurig welk land. Schama vertelt dit verhaal met de weidse blik die hem tot een van de beste historici van onze tijd maakt: een geschiedenis waarin schoonheid en gruwelen een even grote rol spelen.

Productspecificaties
EAN : 9789025435172
Auteur(s) : Schama S.
Taal : Nederlands
Onderwerp : Geschiedenis
Uitgever : Atlas Contact, Uitgeverij
Verschenen : December 2017
Druk : 1
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 448
Afmetingen : 238 x 161 x 47 mm
Gewicht : 109 gram
Velden met een * zijn verplicht
Verhalende geschiedenis
Recensie door: Emmie

Dit boek beschrijft de geschiedenis van het Joodse volk, hetgeen volgens de schrijver de geschiedenis van de wereld bepaalt. Dat is misschien wat pretentieus, maar het speelt toch zeker een rol. Want het Joodse volk blijft een volk, hoezeer zij ook in diaspora leven. Daardoor volg je met hun geschiedenis ook hun omzwervingen rond de wereld en dus vele geschiedenissen.

Simon Schama maakt uitputtend gebruik van allerhande bronnen, zo citeert hij bekende geschiedschrijvers zoals Flavius Josephus, maar gebruikt ook brieven van individuen die verder anoniem blijven in de geschiedenis.
De schrijver gaat verhalend te werk, waardoor het ondanks de vele gruwelen die het Joodse volk in de loop der tijd heeft moeten verduren toch een mooi werk is.

Dit eerste boek beschrijft de periode van 1000 voor Christus tot 1492 en in het najaar van 2017 wordt deel twee verwacht, dat de daaropvolgende periode tot het heden zal beslaan.

https://www.miworries.nl/geschiedenisles/