Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Corporate entity / druk 1

Titel : Corporate entity / druk 1
Auteur(s) : Vries, Karel de
EAN : 9789025961329
Uitgever : Have, Ten
Prijs : € 35,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Corporate entity / druk 1

over het wezenlijke in werken en ondernemen

(Geen beoordelingen)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

'Corporate Entity' is een compleet uitgewerkte filosofie over de organisatie als levend organisme. Het is het levenswerk van Karel de Vries en combineert ruim veertig jaar ervaring in management en advies met de nieuwste inzichten uit de wetenschap en de praktijk.

Centraal staat het volgende idee: een organisatie kan alleen duurzaam succesvol zijn door het grotere geheel te dienen. Organisaties zijn meer dan de optelsom van hun stakeholders. Organisaties hebben ook vitale, mentale, emotionele en spirituele capaciteiten. Ze hebben een eigen entiteit, ze vormen een levend systeem. De fundamentele gebreken van ons economisch stelsel kunnen verklaard worden vanuit verstoorde relaties tussen de onderdelen van dit systeem.

Op basis van deze gedachte beschrijft De Vries hoe mensen, organisaties en economie weer 'heel' kunnen worden. In zijn ontdekkingsreis naar wat wezenlijk is voor ondernemen en werken komt hij uit bij 'dienend meesterschap', een situatie van herstel van de eenheid.

Karel de Vries heeft ruim twintig jaar gewerkt in directiefuncties in het internationale bedrijfsleven. De laatste acht jaar was hij associé bij Boer&Croon, bureau op het gebied van consultancy, corporate finance en management. Twee weken na afronding van zijn manuscript overleed hij plotseling, 62 jaar oud.

Met een ten geleide van Boer & Croon en een voorwoord van prof. dr. Geert Sanders, emeritus hoogleraar Organisatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Productspecificaties
EAN : 9789025961329
Auteur(s) : Vries, Karel de
Taal : Nederlands
Onderwerp : Leidinggeven, coachen
Uitgever : Have, Ten
Verschenen : Februari 2014
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 368
Afmetingen : 230 x 160 x 27 mm
Gewicht : 696 gram
Velden met een * zijn verplicht