Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

De kruisdraagster

Titel : De kruisdraagster
Auteur(s) : Schwarz, Lydia
EAN : 9789026621437
Uitgever : Callenbach
Prijs : € 22,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
De kruisdraagster
(1 beoordeling)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

'De kruisdraagster'van Lydia Schwarz is een spannend dystopisch verhaal over de verre toekomst voor jongeren die in een andere wereld als de onze willen overleven als christen.

Anna woont in de perfecte wereld. Vrijheid, gerechtigheid, tolerantie en vrede zijn in het Europa van de 22e eeuw werkelijkheid geworden. Door een uitgebreid systeem leeft iedereen het volmaakte leven, zonder ziekte en werkloosheid.

Alle landen werken samen en oorlogen zijn verleden tijd. Voor iedereen wordt gezorgd, ieders identiteit is bekend en ieders schreden worden gevolgd. Maar Anna is niet hetzelfde als de mensen om haar heen. Niemand weet dat zij met gevaar voor eigen leven thuis een groot geheim bewaart.

Lydia Schwarz is een jonge auteur die opviel tijdens een schrijfcursus. Inmiddels is ze zelf moeder van een dochter, werkt ze parttime als verkoopster en blogt ze regelmatig. Ze woont in Zwitserland. De kruisdraagster is het eerste deel in een nieuwe serie over christenvervolging in Europa.

Voor de fans van The Hunger Games en Divergent

Bloedstollend spannend, meegenomen worden in een nieuwe wereld en een verhaal die je niet los laat. Wanneer je The Hunger Games en Divergent hebt gelezen dan zullen die termen voor jou niet geheel onbekend zijn. Het zijn verhalen die jou als lezer zo meenemen in het verhaal dat je niet anders kan dan verder lezen. Voor je het weet is het boek uit en wat dan? Welke boek zorgt ervoor dat je niet een leesdip krijgt? En niet te vergeten dat je dezelfde leeskick ervaart als eerder genoemde boeken? De kruisdraagster is mijn antwoord op die vraag!

Lydia Swarz schrijft erg beeldend waardoor het lijkt alsof het boek als een film voor je ogen afspeelt. Je voelt mee met Anna, de hoofdpersonages, alsof je het zelf meemaakt. De auteur heeft de toekomst op een erg bijzondere manier weten weer te geven. Ik kan mij het meteen voorstellen hoe de toekomst eruit ziet.

Toekomstig Europa wordt beschreven op een manier die erg herkenbaar is, zo worden de gebouwen beschreven als de gebouwen die we nu kennen, karakteristiek, alleen nu met de aanpassingen van de toekomst. Het is erg bijzonder en verfrissend om te lezen over hoe Lydia het voor zich ziet, ten opzichte van The Hunger Games en Divergent die zich beide afspelen in toekomstig Amerika.

Enkele Quotes

* Een van de beste dystopische romans die ik heb gelezen. In alle opzichten top! Lezen, lezen … lezen! – lezersreactie op lovelybooks.de

* De kruisdraagster maakt indruk door de pakkende schrijfstijl en de originele verhaallijn. Van begin tot eind is het verhaal onvoorspelbaar en de vele verrassende details en authentieke personages maken het een geweldig boek. – guteslesen.blog.de

Productspecificaties
EAN : 9789026621437
Auteur(s) : Schwarz, Lydia
Taal : Nederlands
Onderwerp : Fictie 15+
Reeks : Vervolgd en onderdrukt (1)
Categorie : Christelijke kinderboeken
Uitgever : Callenbach
Verschenen : November 2015
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Pagina's : 320
Afmetingen : 230 x 150 x 37 mm
Gewicht : 687 gram
Velden met een * zijn verplicht
Uur der waarheid
Recensie door: K. van Veelen

Een onverwacht debuut met een thema dat je moet durven. Het boek heb ik in één ruk uitgelezen en dat betekent dat het intrigerend genoeg is. Het boek is geslaagd omdat het jongeren kan meenemen in een toekomstige wereld, waarin vrijheid geen gemeengoed meer is, door de dictatuur van een antireligieuze samenleving. Het is de schrijfster nog niet gegeven om alles kloppend te hebben in haar verhaal. Dat lukt ook zomaar niet. Zoals vaker gebeurt bij een debuut gaat de schrijfster soms ten onder aan teveel thema's. Wat ook niet helemaal consistent is, is dat te weinig blijkt dat over 100 jaar Europa technologisch verder gegroeid zou zijn. Het tempo, waarin dat de afgelopen 25 jaar gebeurde, zien we in deze science fictionroman nog niet voldoende doorgetrokken worden.

Waarom dit boek goed is? Het helpt jonge mensen nadenken in een andere context dan gebruikelijk over allerlei levensvragen en consequenties van handelen. Daarmee is gezegd dat dit boek sterker is qua boodschap dan qua verhaal. Dat die boodschap verteld wordt, beleef ik als waardevol. Een nog betere redactie zou deze auteur kunnen helpen om te winnen aan kwaliteit