Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Lenteregen / druk 1

Titel : Lenteregen / druk 1
Auteur(s) : Grandia, Marianne
EAN : 9789029718608
Uitgever : Voorhoeve
Prijs : € 24,99
Beschikbaar
Alphen : Voorraad in de winkel onbekend
Den Haag : Voorraad in de winkel onbekend
Zoetermeer : Voorraad in de winkel onbekend
Lenteregen / druk 1

roman

(1 beoordeling)
Delen:

Ook verkrijgbaar als:
Beschrijving

Lenteregen door Marianne Grandia is het verhaal over Merle. Als Merle in de spiegel kijkt, ziet ze niet een vrouw van wie ze houdt. Ze is het liefst alleen en werkt daarom thuis achter haar PC, totdat een tekort aan opdrachten haar dwingt een baan buiten de deur te zoeken.

Eenmaal aan de slag als secretaresse geeft ze niet meer van zichzelf prijs dan het hoognodige. Gelukkig lijkt haar collega Kathy er ook één van het stille soort. Wanneer het huis naast dat van Martijn leeg komt te staan, hoopt hij op rustige nieuwe buren.

Als de teruggetrokken Merle haar intrek neem in het huis, lijkt die wens vervuld te worden. Maar als ze elkaar beter leren kennen, vraagt hij zich af of hij wel met rust gelaten wil worden. De vriendschap geeft zowel Merle als Martijn nieuwe hoop. Totdat er op een dag iets gebeurd wat alles doet instorten.

Marianne Grandia is een bekende naam in christelijk Nederland. Ze schrijft sinds 2003 voor het tijdschrift Eva, vertaalde tientallen boeken en spreekt regelmatig op vrouwenbijeenkomsten. Met haar stichting Selah reikt ze vrouwen Bijbelse principes aan voor herstel en bloei, onder andere door themaweekenden.

Naast haar pastorale werk groeide in Marianne het verlangen om ook via een roman iets te mogen weerspiegelen van de genade en liefde van God. Dit resulteerde in haar debuutroman Witter dan sneeuw, die op de Lees&Luister beurs 2011 is gepresenteerd.

De uren waarin Marianne niet voor Selah op pad is, of op de zolder van haar woning in het vestingstadje Woudrichem aan het schrijven of vertalen is, probeert ze zo goed mogelijk te verdelen over haar gezin (vier kinderen en drie katten), familie, vrienden en haar kerkelijke gemeente.

Productspecificaties
EAN : 9789029718608
Auteur(s) : Grandia, Marianne
Taal : Nederlands
Onderwerp : Populaire fictie
Uitgever : Voorhoeve
Verschenen : Oktober 2012
Druk : 1
Uitvoering : Paperback
Conditie : Nieuw
Afmetingen : 215 x 140 x 31 mm
Gewicht : 523 gram
Velden met een * zijn verplicht
Knap opgebouwde roman
Recensie door: Jeanette Rodenburg

Dit is echt een heel goed opgebouwde roman. Zowel qua structuur als qua inhoud. Ik ben niet één keer de draad kwijtgeraakt terwijl er toch van alles gebeurt.
Inhoudelijk laat de roman een vrouw zien die duidelijk eenzaam is en zoekt naar warmte in haar leven. Merle is als kind veel gepest en heeft van haar ouders weinig echte liefde meegekregen. Ook nu nog laten haar ouders het afweten wat dat betreft. De zoektocht naar geliefd worden, is een lastige voor Merle. Zij wil graag het oude achter zich laten en opnieuw beginnen. Natuurlijk kom je deze notie in de psychologie tegen, maar in dit boek vindt het zijn basis in de bijbel.
De titel 'Lenteregen' is ontleend aan een bijbeltekst en is duidelijk een woord van hoop voor Merle.